Werkgeversaansprakelijkheid

Wanneer is uw werkgever aansprakelijk?

Uw werkgever heeft een zorgplicht. Hij/zij moet ervoor zorgen dat u geen letsel oploopt, onredelijk wordt behandeld of iets overkomt. Daarvoor zijn regels in de wet vastgelegd. Verder moet uw werkgever u goede uitleg geven bij een mogelijk gevaarlijke situatie en zeggen hoe en wat u moet doen. Ook is de werkgever aansprakelijk voor schade veroorzaakt door uw collega’s.

Wat voor soort schade kan ik oplopen?

Bij een ongeluk op het werk, een bedrijfsongeval, loopt u vaak letselschade op. Dat geeft pijn en klachten. Het is mogelijk dat u door de letselschade kosten moet maken of inkomen misloopt. In dat geval is het goed uw werkgever aansprakelijk te stellen!

Word ik niet ontslagen als ik mijn werkgever aansprakelijk stel?

Nee, dat verbiedt de wet. Maar misschien bent u wel bang voor de gevolgen. Maar dat is onterecht. Uw werkgever is namelijk verzekerd voor de schade. Het is daarom goed dit hele traject aan ons als specialisten over te laten. Dit is namelijk gratis en kost u niets!
Bovendien houden wij goed in de gaten dat uw relatie met uw werkgever goed blijft en u uw werk behoudt. U hoeft dus niet bang te zijn, uw baas is goed verzekerd en zijn verzekering keert uw schade uit. Uw werkgever krijgt ook vaak het salaris dat aan u wordt uitgekeerd terug. Iedereen gelukkig.

Wat voor ongelukken zijn er zo al?

Denk aan een val van een trap of over een natte vloer. Een trapgat dat openstaat of een ernstige verwonding aan een machine. Maar ook bij een val van een steiger of het inademen van asbest. Kortom een ongeluk met schade op het werk kan op verschillende manieren voorkomen.

Advocaat werkgeversaansprakelijkheid nodig?

Van der Zwan Advocaten is gespecialiseerd in werkgeversaansprakelijkheid en schade op het werk. Onze advocaten zijn specialisten op het gebied van aansprakelijkheidsrecht en behalen voor u het maximale resultaat tegen een scherp tarief. Vele uitermate tevreden klanten gingen u voor!

Bent u betrokken in een ongeval op het werk of bent u als werkgevers aansprakelijk gesteld door een werknemer voor schade opgelopen tijdens diensttijd? En bent u benieuwd wat Van der Zwan advocaten voor u kan doen? Vul dan onderstaand contactformulier in of stuur een e-mail met een uitleg over uw juridische kwestie naar info@zwanadvocaten.nl

Contactformulier

 

 

Contact

Van der Zwan Advocaten
Adelheidstraat 76

2595 EE Den Haag

T. 070 – 789 00 90
E. info@zwanadvocaten.nl