Aansprakelijkheidsverzekering

Problemen met uw aansprakelijkheidsverzekering?

Het lijkt heel simpel. U bent verzekerd voor aansprakelijkheidskwesties dus in het geval van schade keert uw verzekering uit. Toch gebeurt het vaak dat verzekeraars niet willen uitkeren. Dat kan bijvoorbeeld te maken hebben met voorwaarden waar u niet van op de hoogte was of een uitzonderlijke situatie.

Juridische bijstand

Bent u in conflict geraakt met uw verzekeraar of het niet eens met de afwijzing van de schadevergoeding? Onze juridisch specialisten aansprakelijkheidsrecht helpen u om uw recht te krijgen. Laat uw gegevens achter en we nemen binnen 24 uur contact met u op om uw zaak vrijblijvend te bespreken. We kijken samen wat uw kansen zijn en helpen u met het opstarten van een procedure.

Bel mij binnen 24 uur om mijn zaak vrijblijvend te bespreken

Wat wordt er gedekt door een aansprakelijkheidsverzekering?

Onder een aansprakelijkheidsverzekering wordt de schade gedekt wanneer u aansprakelijk bent gesteld. Het kan ook zo zijn dat u iemand anders aansprakelijk hebt gesteld en daar kosten voor hebt moeten maken.

Wat is het aansprakelijkheidsrecht?

Het aansprakelijkheidsrecht regelt – kort gezegd – wie de schade moet betalen. Dit is niet altijd de veroorzaker. De verplichting om schade te vergoeden kan namelijk voortvloeien uit de wet (wettelijke aansprakelijkheid) of uit een overeenkomst (contractuele aansprakelijkheid). Hoe vervelend ook, iedereen kan vroeg of laat te maken krijgen met het aansprakelijkheidsrecht. Denk maar eens aan een verkeersongeval, een arbeidsongeval, geweldspleging of aan aansprakelijkheid als een overeenkomst niet wordt nagekomen.

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering?

Om te voorkomen dat u zelf de schade moet vergoeden wanneer u aansprakelijk bent gesteld, kunt u een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Zowel als particulier kan een aansprakelijkheidsverzekering worden afgesloten maar ook voor de uitoefening van een beroep. Denk hierbij aan een aansprakelijkheidsverzekering voor een financieel adviseur, verzekeringstussenpersoon, notaris of bestuurder van een onderneming.

Hulp nodig met een aansprakelijkheidskwestie?

Heeft u te maken een kwestie op het gebied van aansprakelijkheid? En wilt u daarbij kijken of de schade kan worden gedekt onder de aansprakelijkheidsverzekering? Dan staat wij u bij! Een advies over uw rechtspositie behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Wilt u meer weten? Neem dan via onderstaand formulier contact op voor een vrijblijvend gesprek. U kunt ons ook bereiken via 070 – 789 00 90 of info@vanderzwanadvocaten.nl.

Bel mij binnen 24 uur om mijn zaak vrijblijvend te bespreken

Voor wie?

De advocaten van Zwan Advocaten staan zowel particulieren als (internationale) bedrijven bij en zijn werkzaam in heel Nederland.

Contact

Zwan Advocaten
Frederik Hendriklaan 59A

Postbus 17462

2502 CL Den Haag

T. 070 – 789 00 90
E. info@zwanadvocaten.nl