Verbintenissenrecht

Wat is verbintenissenrecht?

Het verbintenissenrecht, ook wel contractenrecht genoemd, is een breed rechtsgebied dat bepaalt welke verplichtingen partijen tegenover elkaar hebben. Het gaat daarbij echter niet enkel om verbintenissen die partijen zelf zijn aangegaan zoals een verbintenis in het kader van een koopovereenkomst maar ook om verbintenissen die uit de wet voortvloeien. Bijvoorbeeld de verplichting om iemand zijn schade te vergoeden na een aanrijding.

Wanprestatie? Contractbreuk? Wat houdt dat in?

Wanneer een van de partijen tekort schiet en zich niet houdt aan de gemaakte afspraken of verplichtingen dan kunnen er problemen ontstaan. Dergelijke geschillen gaan vaak over het niet voldoen aan een betalingsverplichting, de uitleg van een overeenkomst en de vraag of er deugdelijk is nagekomen. Daarnaast valt bijvoorbeeld ook het ‘leerstuk’ van de onrechtmatige daad onder het verbintenissenrecht. Dit houdt in dat u ook bij aansprakelijkheid- en schadegevallen die niet aan een overeenkomst gerelateerd kunnen worden of waarbij derden zijn betrokken, bent aangewezen op het verbintenissenrecht. Daar heeft u dan een specialist voor nodig om dit verbintenisrechtelijke probleem voor u op te lossen. is er sprake van wanprestatie? zo ja, wat nu te doen? Dat is nog niet zo eenvoudig. Maakt u de verkeerde keuze dan kan dat vaak fataal zijn voor uw verhaalpositie.

Welke verbintenissen zijn er zo al?

  • Koop
  • Huur
  • Opdracht
  • Pacht
  • Aanneming van werk
  • Ondernemingsrecht (geen fusies en overnames)
  • Algemene voorwaarden
  • Aansprakelijkheid
  • Algemeen verbintenissenrecht (diverse overeenkomsten)

 

Bent u betrokken in een juridisch geschil en zoekt u hulp?

Bent u onverhoopt al in een geschil verwikkeld geraakt over de nakoming van een overeenkomst of heeft u te maken met een aansprakelijkheidskwestie dan staan onze advocaten u hierbij uiteraard graag bij. In dat geval zullen wij streven naar een oplossing die het meest in uw belang is en indien noodzakelijk voor uw belangen strijden in de rechtszaal.

Juridische hulp nodig?

Heeft u een juridisch probleem en wilt u weten of wij u hiermee kunnen helpen? Neem dan – uiteraard geheel vrijblijvend – contact op. U kunt ons telefonisch bereiken op het nummer 070 – 789 00 90 of via info@vanderzwanadvocaten.nl.

Contact

Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact op

 

Over ons

Van der Zwan Advocaten is een advocatenkantoor in Den Haag dat is gespecialiseerd in aansprakelijkheidsrecht, letselschade en procesrecht.