Strafrecht

Advocaat strafrecht in Den Haag

Als u een dagvaarding heeft ontvangen om te verschijnen voor de Politierechter, wanneer u bent uitgenodigd bij de Officier van Justitie voor een zogenaamde TOM-zitting, indien u een strafbeschikking heeft gekregen of bent uitgenodigd voor een politieverhoor is dat flink schrikken. Uiteraard kunt u uzelf verdedigen, maar dit is doorgaans niet verstandig. Veel beter is het om een ervaren strafadvocaat in de arm te nemen die precies weet hoe het strafrecht werkt.

Ook voor slachtoffers!                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Voor een slachtoffer is het vaak onbegrijpelijk wanneer justitie besluit om de verdachte niet (verder) te vervolgen. Als slachtoffer hoeft u het hierbij niet te laten zitten. U heeft het recht om een klaagschrift in te dienen bij het gerechtshof tegen de beslissing van de officier van justitie, de zogenaamde klaagschriftprocedure van artikel 12 Wetboek van Strafvordering.

Advocaat strafrecht voor bestuurder of onderneming

Ook als ondernemer  of als directie en bestuurder van een onderneming kunt u in aanraking komen met het strafrecht. Hierbij kan gedacht worden aan faillissementsfraude of bijvoorbeeld aan ongebruikelijke transacties. Als ondernemer kunt u tevens strafrechtelijk worden vervolgd voor valsheid in geschrifte of voor het feit dat u zich niet houdt aan de milieuwetgeving. Ook komen veel ondernemers in aanraking met de Wet Economische Delicten (WED) waarvoor zij juridische bijstand noodzakelijk achten.

Misdrijven of overtredingen van het personeel of de directie worden toegerekend aan de onderneming. Het bedrijf kan hier strafrechtelijk aansprakelijk voor worden gesteld. Meestal zal de straf in de vorm van een boete zijn, maar in sommige gevallen kan het Openbaar Ministerie zelfs een gevangenisstraf voor de directie of verantwoordelijken eisen. Voor meer informatie kunt u onze website www.strafrechtvoorbedrijven.nl bezoeken.

Juridische hulp nodig?

Bent u betrokken in een strafzaak? Aarzel dan niet en handel snel. De acties in een strafprocedure kunnen elkaar snel volgen. Dit kan uw positie nadelig beïnvloeden. U kunt ons telefonisch bereiken op het nummer 070 – 789 00 90 of via info@zwanadvocaten.nl. Ook kunt u uw gegevens achterlaten en dan nemen wij contact met u op!

Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact met u op

Voor wie?

Van der Zwan Advocaten staat particulieren, kleine en middelgrote bedrijven bij waaronder ZZP’ ers en start ups en is werkzaam in de regio Haaglanden.

Contact

Zwan Advocaten
Adelheidstraat 76

2595 EE Den Haag

T. 070 – 789 00 90
E. info@zwanadvocaten.nl