Woning

Een ander heeft schade veroorzaakt aan uw woning

Het kan zomaar gebeuren. De door u ingeschakelde loodgieter heeft de douchebak verkeerd geplaatst zodat u lekkage in de woonkamer heeft. Uw aannemer heeft een draagmuur verwijderd waardoor de constructie van uw huis instabiel is geworden. De buurman heeft zijn huis grondig verbouwd waardoor er bij u scheuren in de muur zijn ontstaan. Hoe zorgt u ervoor dat het gebrek hersteld wordt en u uw schade vergoed krijgt?

Welke stap moet u eerst nemen?

Voordat u de schade op de andere partij kunt verhalen moet u op grond van de wet eerst de tegenpartij in gebreke stellen en een redelijke termijn geven om tot herstel over te gaan.

De wederpartij weigert te herstellen. Wat nu?

Doet de tegenpartij niets of wordt het gebrek niet goed hersteld dan is er sprake van verzuim en kunt u overgaan tot het aansprakelijkheid stellen van de tegenpartij en het vorderen van de door u geleden schade.

Wat moet ik doen om een schadevergoeding te ontvangen?

Schakel onze advocaten in! Wij kunnen u helpen bij het in gebreke stellen van de tegenpartij. Tevens kunnen wij u juridisch adviseren over uw positie en uw mogelijkheden wanneer de tegenpartij weigert om het probleem op te lossen. Uiteraard is het de insteek om een procedure te voorkomen. Mocht dat niet lukken dan hebben onze advocaten een ruime ervaring en kennis om uw geschil aan de rechter voor te leggen. Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen binnen een dag contact met u op!

Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact met u op

 

Voor wie?

De advocaten van Van der Zwan Advocaten staan zowel particulieren als (internationale) bedrijven bij en zijn werkzaam in heel Nederland.

Contact

Van der Zwan Advocaten
Dr. Lelykade 12 B
2583 CM Den Haag

T. 070 – 789 00 90
E. info@vanderzwanadvocaten.nl