Wettelijke Aansprakelijkheid Motorvoertuigen

Schadevergoeding onverzekerd motorvoertuig

U bent aangereden door een auto, motor, brommer of scooter maar de tegenpartij is onverzekerd. Regelmatig komt het voor dat een WAM-verzekering niet is afgesloten. Dit heeft als gevolg dat u de schadevergoeding vanwege letsel- of materiële schade op andere wijze zal moeten vorderen. In deze situatie biedt het Waarborgfonds Motorrijtuigen dekking. Zij vergoed de letselschade of materiële schade veroorzaakt door het onverzekerde motorrijtuig.

Een claim indienen bij het Waarborgfonds Motorrijtuigen?

Schakel dan juridische hulp in. Onze specialisten hebben veel ervaring met dit soort zaken. Neem vrijblijvend contact met ons op of laat uw gegevens achter. We nemen binnen 24 uur contact op om uw zaak te bespreken en uw juridische mogelijkheden te bekijken.

Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact met u op

U heeft een schadeclaim ingediend die is afgewezen

Dan is de hulp van een juridisch specialist aan te bevelen. Bent u ervan overtuigd dat u wel recht heeft op schadevergoeding? Laat dan hieronder uw gegevens achter. We nemen binnen 24 uur vrijblijvend contact op om uw zaak te bespreken en uw juridische mogelijkheden te bekijken.

Wat houdt de WAM, de Wet Aansprakelijkheid Motorrijtuigen in?

Als bezitter van een motorrijtuig bent u verplicht een WAM-verzekering af te sluiten. Onder het begrip motorrijtuigen vallen bijvoorbeeld een auto, busje, motor, brommer en scooter. Een WAM-verzekering biedt dekking voor schade bij anderen. 

Valt schade van de passagier ook onder de WAM? 

Ook de schade ontstaan bij inzittenden wordt onder de WAM-verzekering vergoed. Denk bijvoorbeeld aan het geval dat je als bijrijder of inzittende schade oploopt door een fout van de bestuurder. De WAM-verzekeraar van de auto vergoedt dan de schade.

Voor wie?

De advocaten van Van der Zwan Advocaten staan zowel particulieren als (internationale) bedrijven bij en zijn werkzaam in heel Nederland.

Contact

Van der Zwan Advocaten
Dr. Lelykade 12 B
2583 CM Den Haag

T. 070 – 789 00 90
E. info@vanderzwanadvocaten.nl