Ons kantoor

Zwan Advocaten is een sfeervol en dynamisch advocatenkantoor in Den Haag. Altijd krijgt u van ons op een heldere en persoonlijke wijze advies over uw juridisch probleem. En daarbij gaan wij met onze innovatieve inzet net iets verder voor u. Want kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel evenals professionaliteit, deskundigheid, betaalbaarheid  en betrokkenheid. Tactisch als het kan maar hard procederend als het moet.

Onze werkwijze

Wij gaan daadkrachtig voor u aan de slag met passie voor ons vak en betrokkenheid bij onze cliënten. Wij vinden de beste oplossing voor uw juridische problemen, waarbij wij uw belang altijd voorop stellen. Persoonlijke betrokkenheid staat centraal. Een klein kantoor waar de advocaten en medewerkers nog echt aandacht voor de klant hebben.  Wij zullen altijd het maximaal haalbare resultaat voor u behalen. Dit bereiken wij door daadkrachtig en met passie te werk te gaan. Uw belang plaatsen wij voorop in onze sterke manier van werken.

Onze advocaten

 

mr. R.M. (Richard) van der Zwan

Advocaat

Richard van der Zwan is in 1997 beëdigd als advocaat en heeft inmiddels zeer veel proceservaring op diverse rechtsgebieden. Richard staat veel ondernemers in het MKB bij, maar behandelt ook geregeld zaken van particulieren. Hij staat bekend om zijn pragmatische aanpak en stijl van handelen. Momenteel houdt Richard zich voornamelijk bezig met zaken op het gebied van het vastgoed en contractenrecht.

Lees meer over mr. R.M. (Richard) van der Zwan

mr. A.F. (Amber) Agenant

Advocaat

Amber heeft de bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam en de master Encyclopedie en filosofie van het recht aan de Universiteit in Leiden voltooid. Zij is sinds februari 2020 met veel plezier werkzaam als advocaat in Den Haag en sinds 2022 werkzaam bij Zwan Advocaten. Zij houdt zich doorgaans bezig met ondernemings-, aansprakelijkheids-, verbintenissen- en contractenrecht. Naast advieswerk (voor hoofdzakelijk ondernemers), procedeert zij doorlopend. Zij zal niet rusten totdat een zaak helemaal is afgewikkeld. Cliënten vinden het prettig om met Amber te werken omdat zij het belangrijk vindt om te weten wat haar cliënten bezighoudt en drijft. Hierdoor kan zij ook goed de belangen en het doel van de cliënt voor ogen houden. Amber heeft een hands-on mindset. Zij streeft naar heldere communicatie en korte lijnen.

Lees meer over mr. A.F. (Amber) Agenant

Vacature(s):

Zwan Advocaten is een groeiend advocatenkantoor, vlakbij het Paleis van Justitie, het bruisende juridisch hart van Den Haag. Daar is waar het gebeurt! Formeel naar buiten, een open cultuur van binnen! Samenwerken, kennis delen en verantwoordelijkheid nemen staan hoog in ons vaandel.

Wij zijn momenteel op zoek naar een:

Stagiair(e) HBO-rechten 

Ons kantoor heeft een stageplaats beschikbaar voor een enthousiaste HBO-rechtenstudent die kennis wil maken met de (proces)praktijk van een gespecialiseerd advocatenkantoor. Bij een geslaagde stageperiode bestaat de kans op een plek als juridisch medewerker.

De stagiair(e) zal zich bezig houden met alle voorkomende zaken op het gebied van het civiele recht. Met name ondernemingsrecht,  aansprakelijkheid en vastgoedrecht. Daar Zwan Advocaten zich vooral bezig houdt met de procespraktijk (litigation) zal de stagiair(e) ook veel meewerken aan werkzaamheden ten behoeve van juridische procedures.

Tijdens een studentstage bij ons op kantoor leer je de advocatuur in de praktijk. Je voert telefoongesprekken  met cliënten, advocaten, deurwaarders en de rechtbank. Daarnaast doe je jurisprudentie onderzoek, schrijft blogartikelen en loop je mee in de praktijk van onze advocaten. Je gaat mee naar zittingen en besprekingen – indien mogelijk i.v.m. de coronamaatregelen – en werkt mee aan adviezen en processtukken en je schrijft teksten over actuele onderwerpen voor onze website.

Wil jij een uitdagende stageplaats bij Zwan Advocaten? Stuur ons dan je CV met motivatiebrief, cijferlijst(en) en eventuele stagebeoordelingen. Meer informatie over de stage? Neem telefonisch contact op met ons kantoor op het navolgende telefoonnummer: 070 – 789 00 90 of mail naar sollicitaties@zwanadvocaten.nl.

Juridisch secretaresse/ office manager (24-32 uur)

Wat verwachten wij van jou?

Je hebt interesse en aantoonbare ervaring als secretaresse in de juridisch civiele sector. Bekenden zouden jou omschrijven als iemand met een groot organisatietalent, iemand die nauwkeurig werkt en goed met mensen kan omgaan. Verder ben je optimistisch, stressbestendig, representatief, beheers je de Nederlandse taal en ben je een echte teamplayer.

Als secretaresse/office manager ben je niet alleen het eerste aanspreekpunt (zowel telefonisch als in persoon) voor klanten, bezoekers, wederpartijen en leveranciers, maar zorg je er voor dat onze kantoorvoorraad in orde is en verricht je ook licht administratieve (debiteurenadministratie) en ondersteunende werkzaamheden. Je bent een belangrijke schakel tussen advocaat en cliënt. Je houdt termijnen en afspraken in de gaten en zorgt voor de correspondentie, het uitwerken van juridische stukken en het bijhouden van dossiers. Kennis/ervaring met social media is een pré, maar geen vereiste.

Wij vinden het belangrijk dat je aantoonbare ervaring binnen de advocatuur hebt en in staat bent om zelfstandig te werken. Daarnaast heeft het onze voorkeur dat je woonachtig bent in de regio Haaglanden.

Wat kunnen wij aanbieden?

  • Een prettige en informele werksfeer;
  • Je komt te werken in een levendige en veelzijdige proces- en adviespraktijk;
  • Het betreft in principe een parttime functie voor 24-32 uur per week (van 8.30 uur tot 17.00 uur);
  • Marktconforme arbeidsvoorwaarden.

Interesse?

Spreekt deze vacature jou aan? Of wil je meer weten over de functie of ons kantoor? Neem dan contact op met Maxime Buijnsters (tel: 070 – 789 00 90).

Denk jij dat je iets wezenlijks kan bijdragen aan ons kantoor en beschik je over de juiste kwalificaties stuur dan jouw sollicitatiebrief en C.V. naar sollicitaties@zwanadvocaten.nl.

 

 

Contact

Van der Zwan Advocaten
Adelheidstraat 76

2595 EE Den Haag

T. 070 – 789 00 90
E. info@zwanadvocaten.nl