Over ons

Zwan Advocaten is een sfeervol en dynamisch advocatenkantoor in Den Haag. Altijd krijgt u van ons op een heldere en persoonlijke wijze advies over uw juridisch probleem. En daarbij gaan wij met onze innovatieve inzet net iets verder voor u. Want kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel evenals professionaliteit, deskundigheid, betaalbaarheid  en betrokkenheid. Tactisch als het kan maar hard procederend als het moet.

Onze werkwijze

Wij gaan daadkrachtig voor u aan de slag met passie voor ons vak en betrokkenheid bij onze cliënten. Wij vinden de beste oplossing voor uw juridische problemen, waarbij wij uw belang altijd voorop stellen. Persoonlijke betrokkenheid staat centraal. Een klein kantoor waar de advocaten en medewerkers nog echt aandacht voor de klant hebben.  Wij zullen altijd het maximaal haalbare resultaat voor u behalen. Dit bereiken wij door daadkrachtig en met passie te werk te gaan. Uw belang plaatsen wij voorop in onze sterke manier van werken.

Onze medewerkers

Graag stellen wij ons team aan u voor!

mr. Richard van der Zwan

Advocaat

Richard van der Zwan is in 1997 beëdigd als advocaat en heeft inmiddels zeer veel proceservaring op diverse rechtsgebieden. Momenteel houdt hij zich voornamelijk bezig met zaken op het gebied van het aansprakelijkheidsrecht in de meest brede zin.

Lees meer over mr. Richard van der Zwan

Christiaan van Rossum

Juridisch Medewerker

Nadat Christiaan in juni 2020 in dienst is getreden bij Zwan Advocaten heeft hij in korte tijd veel ervaring op kunnen doen in de brede rechtspraktijk van Zwan Advocaten.

Lees meer over Christiaan van Rossum

Warner Mossel

Juridisch Medewerker

Sinds maart 2020 versterkt Warner de veelzijdige rechtspraktijk van Zwan Advocaten. Warner is onder andere gespecialiseerd in het aansprakelijkheidsrecht, het contractenrecht en meer specifiek in het intellectueel eigendomsrecht. Ook de wereld van de exploitatierechten en de muziek is hem wel bekend.

Lees meer over Warner Mossel

Lisette van Leeuwen

Juridisch Secretaresse

Lisette is sinds 2018 werkzaam voor Zwan Advocaten. Zij heeft de Bachelor Rechtsgeleerdheid afgerond aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Momenteel studeert zij de Master Strafrecht in Rotterdam en in haar vrije tijd is zij regelmatig in de boksschool te vinden.

Lees meer over Lisette van Leeuwen

Britt Olsthoorn

Juridisch Secretaresse

Britt is sinds 2019 werkzaam voor Zwan Advocaten. Zij heeft de Bachelor Rechtsgeleerdheid afgerond aan de Universiteit Leiden. Zij heeft een jaar in Barcelona gestudeerd en momenteel studeert zij de Master Strafrecht in Leiden.

Lees meer over Britt Olsthoorn

Ons tarief

Van der Zwan staat voor transparantie in kosten. In principe werken wij op basis van een uurtarief. Dit houdt in dat de werkzaamheden maandelijks achteraf aan u worden gefactureerd. Dit zorgt ervoor dat u precies weet welke kosten u voor onze werkzaamheden betaalt. Het uurtarief is exclusief BTW en verschotten. Verschotten zijn kosten als griffierechten, deurwaarderskosten, kosten voor ingeschakelde derden, uittreksels en ander door ons voorgeschoten bedragen.

Wij hanteren een tarief tussen de € 175,- en € 250,- per uur. Het tarief is afhankelijk van de ervaring van de betreffende advocaat en kan per zaak verschillen. Naast het uurtarief kunnen dossierkosten of kantoorkosten in rekening worden gebracht.

Dit betekent voor u:

  • vooraf duidelijkheid over de te hanteren tarieven;
  • zo mogelijk vooraf een inschatting van de kosten;
  • periodieke facturering.

Vast tarief

In sommige gevallen kunnen wij met u een zaakstarief vaststellen. Of u in aanmerking komt voor een vast tarief is geheel afhankelijk van uw zaak. Neem hiervoor contact met ons op!

Succes fee

Het is ons niet toegestaan om no cure no pay afspraken te maken maar we kunnen eventueel wel afspraken maken over bijvoorbeeld een lager uurtarief met een extra opslag bij een goede afloop van de zaak (succes fee). Benieuwd of dit voor kan? Neem vrijblijvend contact op met ons kantoor zodat wij deze mogelijkheid met u kunnen bespreken.

Resultaatafhankelijke beloning

De beloning is afhankelijk van de uitkomst van de zaak. Bij een van tevoren omschreven resultaat geldt een hogere beloning dan bij het niet bereiken van dit resultaat. No cure no pay is ook aan te merken als een resultaatsafhankelijke fee. No cure no pay is uitsluitend (en onder voorwaarden) in letselschade- en overlijdensschadezaken toegestaan. Een vergoeding in de vorm van een percentage van de opbrengst is niet toegestaan.

Gesubsidieerde rechtsbijstand (pro deo)

Van der Zwan Advocaten werkt niet op basis van een toevoeging in de kosten van rechtsbijstand, de zogenaamd gesubsidieerde rechtsbijstand van de Raad voor Rechtsbijstand. In uitzonderingsgevallen kan daar door de betreffende advocaat van afgeweken worden. Om te zien of u in aanmerking voor een toevoeging kunt u zelf de site van de Raad voor Rechtsbijstand raadplegen www.rvr.org.

Rechtsbijstandverzekering

Heeft u een rechtsbijstandverzekering? In veel gevallen kunt u dan uw juridische kwestie door een advocaat laten verrichten. Uw rechtsbijstandverlener betaalt dan de kosten van rechtsbijstand van ons kantoor.

Indien u over een rechtsbijstandsverzekering beschikt en u heeft een juridisch probleem, ga dan als volgt te werk:

  • Neem contact met ons op;
  • Vervolgens meldt u uw zaak bij uw rechtsbijstandverzekeraar en vraagt u naar de polisvoorwaarden van uw verzekering;
  • Als uw zaak onder de dekking van de polisvoorwaarden valt, geeft u aan met Van der Zwan Advocaten gesproken te hebben;
  • Wanneer de verzekeraar de zaak weigert te behandelen of te vergoeden kunnen wij voor u bekijken of dit terecht is;
  • Bij een gerechtelijke procedure heeft u altijd een vrije advocaatkeuze!

Reiskosten

Voor een zitting bij de rechtbank Den Haag wordt geen toeslag voor de reiskosten en reistijd gerekend. Wanneer een zitting bij een andere rechtbank geldt een toeslag van € 100,- exclusief BTW per uur in verband met reistijd en -kosten. Ook hierover zou vooraf een vaste prijs afgesproken kunnen worden.

Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact met u op

 

Voor wie?

De advocaten van Zwan Advocaten staan zowel particulieren als (internationale) bedrijven bij en zijn werkzaam in heel Nederland.

Contact

Zwan Advocaten
Adelheidstraat 76

2595 EE Den Haag

T. 070 – 789 00 90
E. info@zwanadvocaten.nl