Over ons

Ons kantoor

Van der Zwan Advocaten is een gespecialiseerd advocatenkantoor op het gebied van aansprakelijkheidsrecht, letselschade en procesrecht. Wij hebben er bewust voor gekozen om alleen op deze rechtsgebieden werkzaam te zijn zodat wij in staat zijn om hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs te leveren.

Ons kantoor is gevestigd in Den Haag aan de haven van Scheveningen.

Ons ontstaan

Ons kantoor is in 2001 opgericht door Richard van der Zwan. Richard had daarvoor in Italië gewerkt en in Nederland bij het kantoor van de toenmalige gerechtsdeurwaarder bij de Hoge Raad der Nederlanden. Daarna als divisiemanager Huur en Vastgoed bij een groot incassobureau alvorens hij de stap naar de advocatuur maakte. Hij is sinds 1997 advocaat en had de ambitie om een onderscheidend advocatenkantoor op te richten waarin al zijn kennis en ervaring op de gebieden van het procesrecht, huur en vastgoed en incasso bij elkaar zouden komen. Door persoonlijke betrokkenheid heeft hij zich als specialist letselschade ontwikkeld en zeer goede en betrokken medewerkers om zich heen verzameld.

Onze missie

Van der Zwan is een advocatenkantoor waar persoonlijke betrokkenheid centraal staat. Wij zullen altijd het maximaal haalbare resultaat voor u behalen. Dit bereiken wij door daadkrachtig en met passie te werk te gaan. Uw belang plaatsen wij voorop in onze sterke manier van werken.

Ons werkgebied

Het team van Van der Zwan is werkzaam in heel Nederland.

Ons team

Wij gaan daadkrachtig voor u aan de slag met passie voor ons vak en betrokkenheid bij onze cliënten. Wij vinden de beste oplossing voor uw juridische problemen, waarbij wij uw belang altijd voorop stellen.

Graag stellen wij ons team aan u voor!

mr. Angela van der Voet

Advocaat

Angela van der Voet is al sinds 2010 werkzaam voor Van der Zwan Advocaten en in 2012 beëdigd als advocaat. Zij houdt zich voornamelijk bezig met zaken op het gebied van Letselschade (waaronder slachtoffers in geweldzaken), aansprakelijkheidsrecht en huurrecht.

Lees meer over mr. Angela van der Voet

mr. Richard van der Zwan

Advocaat

Richard van der Zwan is in 1997 beëdigd als advocaat en heeft inmiddels zeer veel proceservaring op diverse rechtsgebieden. Momenteel houdt hij zich voornamelijk bezig met zaken op het gebied van het aansprakelijkheidsrecht in de meest brede zin.

Lees meer over mr. Richard van der Zwan

Ons tarief

Van der Zwan staat voor transparantie in kosten. In principe werken wij op basis van een uurtarief. Dit houdt in dat de werkzaamheden maandelijks achteraf aan u worden gefactureerd. Dit zorgt ervoor dat u precies weet welke kosten u voor onze werkzaamheden betaalt. Het uurtarief is exclusief BTW en verschotten. Verschotten zijn kosten als griffierechten, deurwaarderskosten, kosten voor ingeschakelde derden, uittreksels en ander door ons voorgeschoten bedragen.

Wij hanteren een tarief van tussen de € 175,- en € 250,- per uur. Het tarief is afhankelijk van de ervaring van de betreffende advocaat en kan per zaak verschillen. Naast het uurtarief kunnen dossierkosten of kantoorkosten in rekening worden gebracht.

Dit betekent voor u:

  • vooraf duidelijkheid over de te hanteren tarieven;
  • zo mogelijk vooraf een inschatting van de kosten;
  • periodieke facturering.

Vast tarief

In sommige gevallen kunnen wij met u een zaakstarief vaststellen. Of u in aanmerking komt voor een vast tarief is geheel afhankelijk van uw zaak. Neem hiervoor contact met ons op!

Succes fee

Het is ons niet toegestaan om no cure no pay afspraken te maken maar we kunnen eventueel wel afspraken maken over bijvoorbeeld een lager uurtarief met een extra opslag bij een goede afloop van de zaak (succes fee). Benieuwd of dit voor kan? Neem vrijblijvend contact op met ons kantoor zodat wij deze mogelijkheid met u kunnen bespreken.

Resultaatafhankelijke beloning

De beloning is afhankelijk van de uitkomst van de zaak. Bij een van tevoren omschreven resultaat geldt een hogere beloning dan bij het niet bereiken van dit resultaat. No cure no pay is ook aan te merken als een resultaatsafhankelijke fee. No cure no pay is uitsluitend (en onder voorwaarden) in letselschade- en overlijdensschadezaken toegestaan. Een vergoeding in de vorm van een percentage van de opbrengst is niet toegestaan.

Gesubsidieerde rechtsbijstand (pro deo)

In principe werken wij niet op basis van een toevoeging in de kosten van rechtsbijstand, de zogenaamd gesubsidieerde rechtsbijstand van de Raad voor Rechtsbijstand. In uitzonderingsgevallen kan daar door de betreffende advocaat van afgeweken worden. Om te zien of u überhaupt in aanmerking voor een toevoeging komt  Klik hier.

Rechtsbijstandverzekering

Heeft u een rechtsbijstandverzekering? In veel gevallen kunt u dan uw juridische kwestie door een advocaat laten verrichten. Uw rechtsbijstandverlener betaalt dan de kosten van rechtsbijstand van ons kantoor.

Indien u over een rechtsbijstandsverzekering beschikt en u heeft een juridisch probleem, ga dan als volgt te werk:

  • Neem contact met ons op;
  • Vervolgens meldt u uw zaak bij uw rechtsbijstandverzekeraar en vraagt u naar de polisvoorwaarden van uw verzekering;
  • Als uw zaak onder de dekking van de polisvoorwaarden valt, geeft u aan met Van der Zwan Advocaten gesproken te hebben;
  • Wanneer de verzekeraar de zaak weigert te behandelen of te vergoeden kunnen wij voor u bekijken of dit terecht is;
  • Bij een gerechtelijke procedure heeft u altijd een vrije advocaatkeuze!

Reiskosten

Voor een zitting bij de rechtbank Den Haag wordt geen toeslag voor de reiskosten en reistijd gerekend. Wanneer een zitting bij een andere rechtbank geldt een toeslag van € 100,- exclusief BTW per uur in verband met reistijd en -kosten. Ook hierover zou vooraf een vaste prijs afgesproken kunnen worden.

Over ons

Van der Zwan Advocaten is een advocatenkantoor in Den Haag dat is gespecialiseerd in aansprakelijkheidsrecht, letselschade en procesrecht.