Over ons

Ontstaan en filosofie

Voordat hij advocaat werd werkte oprichter Richard van der Zwan in het Internationale bedrijfsleven. Eerst bij Van Ameyde Interschade International in Milaan (Italië). Daar behandelde hij complexe internationale schades en kwam hij in aanraking met verzekeraars, makelaars, assurantietussenpersonen en volmachten.

Na terugkeer in Nederland deed Richard veel proceservaring op bij Korving Gerechtsdeurwaarders, de deurwaarder bij de Hoge Raad der Nederlanden. Vervolgens maakt hij de overstap naar Intrum Justitia waar hij jarenlang verantwoordelijk was voor de afdeling Huur & Vastgoed.  Zijn werkzaamheden bestonden daar, naast het managen van de afdeling met 8 personen, ook uit het voeren van Kantonprocedures en het begeleiden van gerechtelijke ontruimingen. Daarbij had Richard ook met regelmaat te maken met advocaten. In die contacten viel het hem op dat advocaten vaak slecht bereikbaar zijn, procedures onnodig lang laten duren en dus problemen te lang blijven bestaan. Dat moest anders kunnen!

Dus toen Richard de beroepsopleiding Advocatuur had afgerond en zijn stage verklaring als advocaat had startte hij in 2001 zijn eigen kantoor Van der Zwan Advocaten. Van der Zwan Advocaten werkt op de rechtsgebieden waarop Richard een brede ervaring heeft opgebouwd: Aansprakelijkheidsrecht, Procesrecht en Vastgoedrecht.

Onze werkwijze

Wij gaan daadkrachtig voor u aan de slag met passie voor ons vak en betrokkenheid bij onze cliënten. Wij vinden de beste oplossing voor uw juridische problemen, waarbij wij uw belang altijd voorop stellen. Persoonlijke betrokkenheid staat centraal. Een klein kantoor waar de advocaten en medewerkers nog echt aandacht voor de klant hebben.  Wij zullen altijd het maximaal haalbare resultaat voor u behalen. Dit bereiken wij door daadkrachtig en met passie te werk te gaan. Uw belang plaatsen wij voorop in onze sterke manier van werken.

Onze medewerkers

Graag stellen wij ons team aan u voor!

mr. Richard van der Zwan

Advocaat

Richard van der Zwan is in 1997 beëdigd als advocaat en heeft inmiddels zeer veel proceservaring op diverse rechtsgebieden. Momenteel houdt hij zich voornamelijk bezig met zaken op het gebied van het aansprakelijkheidsrecht in de meest brede zin.

Lees meer over mr. Richard van der Zwan

mr. Angela van der Voet

Advocaat

Angela van der Voet is al sinds 2010 werkzaam voor Van der Zwan Advocaten en in 2012 beëdigd als advocaat. Zij houdt zich voornamelijk bezig met zaken op het gebied van Letselschade (waaronder slachtoffers in geweldzaken), aansprakelijkheidsrecht en huurrecht.

Lees meer over mr. Angela van der Voet

Warner Mossel

Juridisch Medewerker

Sinds maart 2020 versterkt Warner de veelzijdige rechtspraktijk van Zwan Advocaten. Hij staat onder andere cliënten bij uit de rechtsgebieden aansprakelijkheidsrecht, contractenrecht, bouwrecht en huurrecht.

Lees meer over Warner Mossel

Lisette van Leeuwen

Juridisch Secretaresse

Lisette is sinds 2018 werkzaam voor Zwan Advocaten. Zij heeft de Bachelor Rechtsgeleerdheid afgerond aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Momenteel studeert zij de Master Strafrecht in Rotterdam en is zij parttime bij Zwan Advocaten werkzaam.

Lees meer over Lisette van Leeuwen

Britt Olsthoorn

Juridisch Secretaresse

Britt is sinds 2019 werkzaam voor Zwan Advocaten. Zij heeft de Bachelor Rechtsgeleerdheid afgerond aan de Universiteit Leiden. Momenteel studeert zij de Master Strafrecht in Leiden en is zij parttime bij Zwan Advocaten werkzaam.

Lees meer over Britt Olsthoorn

Ons tarief

Van der Zwan staat voor transparantie in kosten. In principe werken wij op basis van een uurtarief. Dit houdt in dat de werkzaamheden maandelijks achteraf aan u worden gefactureerd. Dit zorgt ervoor dat u precies weet welke kosten u voor onze werkzaamheden betaalt. Het uurtarief is exclusief BTW en verschotten. Verschotten zijn kosten als griffierechten, deurwaarderskosten, kosten voor ingeschakelde derden, uittreksels en ander door ons voorgeschoten bedragen.

Wij hanteren een tarief tussen de € 175,- en € 250,- per uur. Het tarief is afhankelijk van de ervaring van de betreffende advocaat en kan per zaak verschillen. Naast het uurtarief kunnen dossierkosten of kantoorkosten in rekening worden gebracht.

Dit betekent voor u:

  • vooraf duidelijkheid over de te hanteren tarieven;
  • zo mogelijk vooraf een inschatting van de kosten;
  • periodieke facturering.

Vast tarief

In sommige gevallen kunnen wij met u een zaakstarief vaststellen. Of u in aanmerking komt voor een vast tarief is geheel afhankelijk van uw zaak. Neem hiervoor contact met ons op!

Succes fee

Het is ons niet toegestaan om no cure no pay afspraken te maken maar we kunnen eventueel wel afspraken maken over bijvoorbeeld een lager uurtarief met een extra opslag bij een goede afloop van de zaak (succes fee). Benieuwd of dit voor kan? Neem vrijblijvend contact op met ons kantoor zodat wij deze mogelijkheid met u kunnen bespreken.

Resultaatafhankelijke beloning

De beloning is afhankelijk van de uitkomst van de zaak. Bij een van tevoren omschreven resultaat geldt een hogere beloning dan bij het niet bereiken van dit resultaat. No cure no pay is ook aan te merken als een resultaatsafhankelijke fee. No cure no pay is uitsluitend (en onder voorwaarden) in letselschade- en overlijdensschadezaken toegestaan. Een vergoeding in de vorm van een percentage van de opbrengst is niet toegestaan.

Gesubsidieerde rechtsbijstand (pro deo)

Van der Zwan Advocaten werkt niet op basis van een toevoeging in de kosten van rechtsbijstand, de zogenaamd gesubsidieerde rechtsbijstand van de Raad voor Rechtsbijstand. In uitzonderingsgevallen kan daar door de betreffende advocaat van afgeweken worden. Om te zien of u in aanmerking voor een toevoeging kunt u zelf de site van de Raad voor Rechtsbijstand raadplegen www.rvr.org.

Rechtsbijstandverzekering

Heeft u een rechtsbijstandverzekering? In veel gevallen kunt u dan uw juridische kwestie door een advocaat laten verrichten. Uw rechtsbijstandverlener betaalt dan de kosten van rechtsbijstand van ons kantoor.

Indien u over een rechtsbijstandsverzekering beschikt en u heeft een juridisch probleem, ga dan als volgt te werk:

  • Neem contact met ons op;
  • Vervolgens meldt u uw zaak bij uw rechtsbijstandverzekeraar en vraagt u naar de polisvoorwaarden van uw verzekering;
  • Als uw zaak onder de dekking van de polisvoorwaarden valt, geeft u aan met Van der Zwan Advocaten gesproken te hebben;
  • Wanneer de verzekeraar de zaak weigert te behandelen of te vergoeden kunnen wij voor u bekijken of dit terecht is;
  • Bij een gerechtelijke procedure heeft u altijd een vrije advocaatkeuze!

Reiskosten

Voor een zitting bij de rechtbank Den Haag wordt geen toeslag voor de reiskosten en reistijd gerekend. Wanneer een zitting bij een andere rechtbank geldt een toeslag van € 100,- exclusief BTW per uur in verband met reistijd en -kosten. Ook hierover zou vooraf een vaste prijs afgesproken kunnen worden.

Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact met u op

 

Voor wie?

De advocaten van Zwan Advocaten staan zowel particulieren als (internationale) bedrijven bij en zijn werkzaam in heel Nederland.

Contact

Zwan Advocaten
Frederik Hendriklaan 59A

Postbus 17462

2502 CL Den Haag

T. 070 – 789 00 90
E. info@zwanadvocaten.nl