Verkeersongeval

Schadevergoeding claimen na een verkeersongeval

Heeft u lichamelijk letsel of schade opgelopen naar aanleiding van een verkeersongeval? Bent u een aangereden als voetganger of fietser? Bent u met de scooter betrokken bij een aanrijding en heeft u letsel opgelopen? Dan heeft u recht op schadevergoeding! Voor alle kosten, het missen van inkomsten en emotionele schade.

Wat moet ik doen om in aanmerking te komen voor schadevergoeding?

Schakel nu onze hulp in en wij zullen er alles aan doen uw schade volledig vergoed te krijgen. Laat vandaag nog uw gegevens achter en één van onze letselschade specialisten neemt binnen een dag contact met u op. Onze hulp is gratis. Bij erkende aansprakelijkheid worden alle kosten verhaald op de tegenpartij en kost dit u niets!

Waarom een advocaat?

  • Ontvang de hoogst mogelijke schadevergoeding
  • Gratis bij erkende aansprakelijkheid
  • U heeft dan recht op een advocaat, dus neem geen genoegen met letselschade bureau
  • Een advocaat kan zo nodig ook procederen bij de rechtbank een jurist niet
  • Onafhankelijk dus altijd het optimale resultaat voor u
  • Geen rompslomp, wij regelen alles

Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact met u op

Letselschade na een verkeersongeval

Jaarlijks zijn er ongeveer honderdduizend verkeersongelukken in Nederland. In verreweg de meeste gevallen is er alleen sprake van materiële schade en/of letselschade. Meestal is dit letsel lichamelijk, maar kan het letsel ook van psychische aard zijn. Soms zijn er bij een verkeersongeval helaas ook doden te betreuren.

Wat moet ik doen  na een verkeersongeval

Stap 1: Verzamel bewijs
Verzamel foto’s van het ongeluk, de remsporen, de schade, de weg en de verkeerssituatie. Vraag om de contactgegevens van eventuele getuigen en vergeet niet aan de politie te vragen waar u het proces-verbaal kunt opvragen.
Stap 2: Vul een schadeformulier in
Belangrijk is uiteraard dat dit een erkend Europees Schadeformulier is. Tegenwoordig kan dit bijvoorbeeld ook met behulp van een app (zoals de schade app van 112schade.nl).
Stap 3: Schakel vrijblijvend juridische bijstand in
Laat uw gegevens achter en we u hoort binnen een dag van ons. We bekijken dan vrijblijvend of u recht heeft op schadevergoeding. 

Waarom een advocaat inschakelen?

Een verkeersongeval kan het leven van slachtoffers (en veroorzakers) behoorlijk op hun kop zetten. De afhandeling van de schade is bovendien vaak lastig, emotioneel en kan lang duren. Als advocaten hebben wij jarenlange ervaring en kunnen wij u bijstaan bij de afwikkeling van de (letsel)schade, zodat u krijgt waar u recht op heeft. U heeft immers uw handen al vol aan het oppakken of herinrichten van uw leven.

Geen kosten advocaat

Indien de aansprakelijkheid is erkend, worden de kosten van rechtsbijstand vergoed door de aansprakelijke partij. Dit betekent dat u gratis een gespecialiseerde advocaat in kan schakelen.

Schuld en aansprakelijkheid

Of u recht heeft op de vergoeding van uw schade hangt af van de omstandigheden waarin het ongeval plaatsvond. Aan de hand de omstandigheden wordt nagegaan in hoeverre één of meerdere partijen schuld hebben aan het ongeval. Het kan bovendien zijn dat alle partijen schuld hebben aan het ongeval. In dit laatste geval zullen alle partijen een deel van de schade dragen. Hoe groot dit deel is, hangt af van de mate van de schuld van elke partij. Ook als er geen anderen in het ongeval betrokken zijn, kan in bepaalde gevallen iemand anders toch aansprakelijk zijn voor uw schade. Als u bijvoorbeeld schade heeft omdat uw auto plots niet kon remmen, u te laat een kuil in de weg zag of omdat u plots moest uitwijken voor een hond die de weg op rent. In deze gevallen kunnen bijvoorbeeld de autofabrikant, wegbeheerder of de eigenaar van de hond aansprakelijk zijn. Wanneer u een voetganger of fietser bent en u bent aangereden door een motorvoertuig, dan wordt vrijwel altijd uw volledige schade vergoedt. Zeker indien de voetganger of fietser jonger is dan 14 jaar. Om de schuld, schade en aansprakelijkheid te kunnen vaststellen moet u meteen bepaalde zaken goed regelen. Lees hier wat u moet doen (vlak) na een ongeval.

Wij staan u graag bij

Bent u betrokken geraakt bij een ongeval en wilt u aanspraak maken op de schade die u heeft geleden? Bel ons vrijblijvend op zodat wij u kunnen uitnodigen voor een kop koffie op ons kantoor zodat we de mogelijkheden hiervoor kunnen bespreken. U kunt ons bereiken op 070 – 789 00 90.

Contact

Dr. Lelykade 12 B

2583 CM Den Haag

Over ons

Van der Zwan Advocaten is een advocatenkantoor in Den Haag dat is gespecialiseerd in aansprakelijkheid, verzekeringen en letselschade.