Arbeidsongeval

Zoekt u een advocaat letselschade voor het claimen van een schadevergoeding na een arbeidsongeval?

Heeft u letsel of schade opgelopen op het werk? Bent u gevallen? Of bent u gewond geraakt tijdens een bedrijfsuitje? Dan heeft u recht op schadevergoeding! Van der Zwan helpt u daarbij als advocaat en specialist letselschade na een ongeval op de werkvloer. In bijna alle gevallen werken wij gratis en worden de kosten van rechtsbijstand van de advocaat letselschade vergoed door de verzekeraar van de werkgever. Benieuwd of dat ook in uw geval zo is? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Wat is een arbeidsongeval?

Een arbeidsongeval is een ongeluk dat tijdens het werk gebeurt. Ook woon-/werkverkeer en het gebruik van een auto van de zaak vallen daar onder. Bij een bedrijfsongeval is meestal de werkgever aansprakelijk. Dit is zijn risico (=risico aansprakelijkheid). De werkgever moet namelijk alle maatregelen nemen om een ongeval tijdens het werk te voorkomen. Als er dan toch een ongeval plaatsvindt moet de werkgever de schade daarvan vergoeden, behalve als hij kan bewijzen dat hem niks te verwijten valt.

Dit kan de werkgever bijvoorbeeld doen door aan te tonen dat de werkplek veilig was en hij ook veiligheidsmaatregelen heeft genomen. Hij moet ook, zeker bij gevaarlijk werk, goede uitleg en instructies geven aan het personeel. Daarnaast moet de werkgever er ook op toezien dat die instructies worden nageleefd. De werkgever is ook niet aansprakelijk als hij kan aantonen dat de werknemer het ongeluk opzettelijk heeft veroorzaakt of bewust roekeloos was.

Daarnaast kan natuurlijk ook een collega op het werk schade veroorzaken. Ook in dat geval is de werkgever in principe aansprakelijk. En let op: ook tijdens een bedrijfsuitje, tijdens de pauze of wanneer de werknemer voor zijn werk onderweg is kan de werkgever aansprakelijk zijn. De werkgever is bij een ongeval onder werktijd dus eigenlijk bijna altijd aansprakelijk.

Wat moet ik doen om een schadevergoeding na een ongeluk op het werk te ontvangen?

Schakel nu onze hulp in en wij zullen er alles aan doen de schade volledig vergoed te krijgen. Laat vandaag nog uw gegevens achter en één van onze letselschade specialisten neemt binnen een dag contact met u op. Onze hulp is gratis. Bij erkende aansprakelijkheid worden alle kosten verhaald op de tegenpartij en kost dit u niets!

Waarom een letselschade advocaat?

  • U ontvangt de hoogst mogelijke schadevergoeding
  • Onze hulp is gratis. Bij erkende aansprakelijkheid worden alle kosten verhaald op de tegenpartij
  • Geen zorgen, wij zoeken alles voor u uit
  • Een advocaat kan, zo nodig, ook procederen bij de rechtbank een jurist niet
  • Onafhankelijk dus altijd het optimale resultaat voor u
  • Geen rompslomp, wij regelen alles

Welke stappen kan ik alvast zetten?

Stap 1: Verzamel bewijs

Maak zo mogelijk foto’s of een videofilm van de situatie en van de schade. Vraag een verklaring van eventuele getuigen.

Stap 2: Ga naar de huisarts of specialist

Maak snel een afspraak met huisarts of het ziekenhuis.

Stap 3: houd goed bij welke kosten u heeft

Houd goed bij welke extra kosten u moeten maken. Bewaar de bonnetjes en facturen. Denk hierbij aan extra reiskosten, een eigen bijdrage in de ziektekosten en/of kosten voor behandelingen die niet worden vergoed door uw zorgverzekeraar.

Is mijn werkgever aansprakelijk bij een bedrijfsongeval?

Als werknemer geniet u op grond van de wet veel bescherming tegen de gevolgen van een ongeval op het werk. De hoofdregel is dat de werkgever aansprakelijk is voor de schade, tenzij hij kan aantonen dat hij alle voorzorgsmaatregelen heeft getroffen die redelijkerwijs van hem mogen worden verwacht, ofwel kan aantonen dat sprake is van opzet of bewuste roekeloosheid van de werknemer.

Geldt dit ook voor een ongeval op het werk bij vrijwilligers, stagiaires en uitzendkrachten?

Wanneer je geen arbeidsovereenkomst hebt, maar in feite wel gelijk te stellen bent met de (eigen) werknemers van het bedrijf, heb je in beginsel dezelfde bescherming als werknemers. De schade die je als vrijwilliger, stagiair of uitzendkracht lijdt als gevolg van een bedrijfsongeval komt daarom in beginsel voor vergoeding in aanmerking.

En bij een ongeluk op het werk van een ZZP’er?

Voor ZZP’ers ligt dit gecompliceerder. Een ZZP’er valt namelijk in juridische en praktische zin niet zomaar gelijk te stellen met de werknemers van het bedrijf. Voor de vraag of de opdrachtgever (toch) aansprakelijk is voor de gevolgen van een bedrijfsongeval is van belang of de ZZP’er voor zijn veiligheid van de opdrachtgever afhankelijk is en of de werkzaamheden feitelijk tot de beroeps- of bedrijfsuitoefening van de opdrachtgever behoren. Is dit het geval, dan kan de opdrachtgever aansprakelijk worden gehouden voor de gevolgen van een bedrijfsongeval.

Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact met u op

Voor wie?

De advocaten van Van der Zwan Advocaten staan zowel particulieren als (internationale) bedrijven bij en zijn werkzaam in heel Nederland.

Contact

Van der Zwan Advocaten
Dr. Lelykade 12 B
2583 CM Den Haag

T. 070 – 789 00 90
E. info@vanderzwanadvocaten.nl