Arbeidsongeval

Schadevergoeding claimen na een arbeidsongeval

Heeft u letsel of schade opgelopen op het werk? Bent u gevallen? Of bent u gewond geraakt tijdens een bedrijfsuitje? Dan heeft u recht op schadevergoeding!

Wat moet ik doen om een schadevergoeding te ontvangen?

Schakel nu onze hulp in en wij zullen er alles aan doen de schade volledig vergoed te krijgen. Laat vandaag nog uw gegevens achter en één van onze letselschade specialisten neemt binnen een dag contact met u op. Onze hulp is gratis. Bij erkende aansprakelijkheid worden alle kosten verhaald op de tegenpartij en kost dit u niets!

Waarom een advocaat?

– U ontvangt de hoogst mogelijke schadevergoeding
– Onze hulp is gratis. Bij erkende aansprakelijkheid worden alle kosten verhaald op de tegenpartij
– Geen zorgen, wij zoeken alles voor u uit
–  Een advocaat kan, zo nodig, ook procederen bij de rechtbank een jurist niet
–  Onafhankelijk dus altijd het optimale resultaat voor u
–  Geen rompslomp, wij regelen alles

Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact met u op

Welke stappen kan ik alvast zetten?

Stap 1: Verzamel bewijs

Maak zo mogelijk foto’s of een videofilm van de situatie en van de schade. Vraag een verklaring van eventuele getuigen.

Stap 2: Ga naar de huisarts of specialist

Maak snel een afspraak met huisarts of het ziekenhuis.

Stap 3: houd goed bij welke kosten u heeft

Houd goed bij welke extra kosten u moeten maken. Bewaar de bonnetjes en facturen. Denk hierbij aan extra reiskosten, een eigen bijdrage in de ziektekosten en/of kosten voor behandelingen die niet worden vergoed door uw zorgverzekeraar.

Is mijn werkgever aansprakelijk?

Als werknemer geniet u op grond van de wet veel bescherming tegen de gevolgen van een ongeval op het werk. De hoofdregel is dat de werkgever aansprakelijk is voor de schade, tenzij hij kan aantonen dat hij alle voorzorgsmaatregelen heeft getroffen die redelijkerwijs van hem mogen worden verwacht, ofwel kan aantonen dat sprake is van opzet of bewuste roekeloosheid van de werknemer.

Geldt dit ook voor vrijwilligers, stagiaires en uitzendkrachten?

Wanneer je geen arbeidsovereenkomst hebt, maar in feite wel gelijk te stellen bent met de (eigen) werknemers van het bedrijf, heb je in beginsel dezelfde bescherming als werknemers. De schade die je als vrijwilliger, stagiair of uitzendkracht lijdt als gevolg van een bedrijfsongeval komt daarom in beginsel voor vergoeding in aanmerking.

Geldt dit ook voor ZZP’ers?

Voor ZZP’ers ligt dit gecompliceerder. Een ZZP’er valt namelijk in juridische en praktische zin niet zomaar gelijk te stellen met de werknemers van het bedrijf. Voor de vraag of de opdrachtgever (toch) aansprakelijk is voor de gevolgen van een bedrijfsongeval is van belang of de ZZP’er voor zijn veiligheid van de opdrachtgever afhankelijk is en of de werkzaamheden feitelijk tot de beroeps- of bedrijfsuitoefening van de opdrachtgever behoren. Is dit het geval, dan kan de opdrachtgever aansprakelijk worden gehouden voor de gevolgen van een bedrijfsongeval.

Contact

Dr. Lelykade 12 B

2583 CM Den Haag

Over ons

Van der Zwan Advocaten is een advocatenkantoor in Den Haag dat is gespecialiseerd in aansprakelijkheid, verzekeringen en letselschade.