Intellectueel eigendom

Wat is intellectueel eigendom?

Intellectuele eigendom (afgekort: IE) is de verzamelnaam voor rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vormgeving, uitvindingen, merken, muziek, kunst, software, teksten en foto’s. Het IE-recht is ooit op touw gezet om te voorkomen dat anderen uw ontwerp zonder toestemming namaken.

Advocaat intellectueel eigendom

Onze advocaten zijn gespecialiseerd op de gebieden:

  • Auteursrecht
  • Merkenrecht
  • Handelsnaamrecht
  • Domeinnaamrecht
  • Bedrijfsgeheimen
  • Portretrecht
  • Slaafse nabootsing
  • Naburige rechten

Wat kunt u doen tegen IE-inbreuk?

Indien iemand handelingen verricht die exclusief zijn voorbehouden aan u als rechthebbende en u hiervoor geen toestemming heeft gegeven, dan pleegt diegene inbreuk op uw intellectuele eigendomsrecht. Hiertegen dient u snel op te treden. Hiervoor kan door de advocaten van Zwan Advocaten een Kort Geding worden aangespannen waardoor snel resultaat kan worden geboekt.

U kunt dan vorderen dat de inbreukmaker wordt verboden (verdere) inbreuk te maken, met versterking van een dwangsom. Tevens kunt u vorderen dat illegaal gemaakte kopieën uit de markt gehaald en vernietigd worden. Daarbovenop kunt u nog een schadevergoeding eisen. Tot de schade kan bijvoorbeeld behoren misgelopen winst of imagoschade. Ten slotte kunnen de juridische kosten worden gevorderd: bij IE-zaken kunnen, anders dan bij reguliere civiele zaken, de daadwerkelijk gemaakte juridische kosten worden gevorderd. Dit behelst overigens een niet-gelimiteerd bedrag.

Advocaat Intellectuele Eigendom in Den Haag

Bent u ondernemer en wenst u advies in te winnen over de bescherming van uw producten of dienstverlening, of bent u de maker of rechthebbende van een intellectuele creatie maar iemand anders maakt hier inbreuk op, dan staat Zwan Advocaten u graag bij.

Wij kunnen naast preventief optreden, zoals bijvoorbeeld het adviseren over contracten, tevens procederen wanneer er sprake is van een inbreuk op IE-recht.

Ook kunnen wij u helpen wanneer u zélf wordt beschuldigd van inbreuk op IE-recht; ook dan staan wij u met raad en daad bij.

U kunt ons telefonisch bereiken op het nummer 070 – 789 00 90 of via info@zwanadvocaten.nl. Ook kunt u uw gegevens achterlaten en dan nemen wij contact met u op!

Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact met u op

Voor wie?

De advocaten van Zwan Advocaten staan zowel particulieren als (internationale) bedrijven bij en zijn werkzaam in heel Nederland.

Contact

Zwan Advocaten
Adelheidstraat 76

2595 EE Den Haag

T. 070 – 789 00 90
E. info@zwanadvocaten.nl