Merkinbreuk

Advocaat intellectueel eigendom Den Haag

Heeft u een bedrijf en wordt er inbreuk op uw naam of merk gemaakt? Of wordt u van inbreuk op een merknaam beschuldigd? En zoekt u een gespecialiseerd advocaat Intellectueel Eigendomsrecht die voor uw rechten en belangen opkomt en uw merkrechten beschermt? Dan bent u bij Van der Zwan Advocaten aan het goede adres. Onze ervaren advocaten helpen u goed en vakkundig op te treden in geval van merkinbreuk. 

Intellectuele eigendom (afgekort: IE) is de verzamelnaam voor rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vormgeving, uitvindingen, merken, muziek, kunst, software, teksten en foto’s. Het IE-recht is ooit op touw gezet om te voorkomen dat anderen uw ontwerp zonder toestemming namaken.

Advocaat intellectueel eigendom

Onze advocaten zijn gespecialiseerd op de gebieden:

  • Auteursrecht
  • Merkenrecht
  • Handelsnaamrecht
  • Domeinnaamrecht
  • Bedrijfsgeheimen
  • Portretrecht
  • Slaafse nabootsing
  • Naburige rechten

Wat kunt u doen tegen IE-inbreuk?

Indien iemand handelingen verricht die exclusief zijn voorbehouden aan u als rechthebbende en u hiervoor geen toestemming heeft gegeven, dan pleegt diegene inbreuk op uw intellectuele eigendomsrecht. Hiertegen dient u snel op te treden. Hiervoor kan door de advocaten van Zwan Advocaten een Kort Geding worden aangespannen waardoor snel resultaat kan worden geboekt.

U kunt dan vorderen dat de inbreukmaker wordt verboden (verdere) inbreuk te maken, met versterking van een dwangsom. Tevens kunt u vorderen dat illegaal gemaakte kopieën uit de markt gehaald en vernietigd worden. Daarbovenop kunt u nog een schadevergoeding eisen. Tot de schade kan bijvoorbeeld behoren misgelopen winst of imagoschade. Ten slotte kunnen de juridische kosten worden gevorderd: bij IE-zaken kunnen, anders dan bij reguliere civiele zaken, de daadwerkelijk gemaakte juridische kosten worden gevorderd. Dit behelst overigens een niet-gelimiteerd bedrag.

Advocaat Intellectuele Eigendom in Den Haag

Bent u ondernemer en wenst u advies in te winnen over de bescherming van uw producten of dienstverlening, of bent u de maker of rechthebbende van een intellectuele creatie maar iemand anders maakt hier inbreuk op, dan staat Zwan Advocaten u graag bij.

Wij kunnen naast preventief optreden, zoals bijvoorbeeld het adviseren over contracten, tevens procederen wanneer er sprake is van een inbreuk op IE-recht.

Ook kunnen wij u helpen wanneer u zélf wordt beschuldigd van inbreuk op IE-recht; ook dan staan wij u met raad en daad bij.

U kunt ons telefonisch bereiken op het nummer 070 – 789 00 90 of via info@zwanadvocaten.nl. Ook kunt u uw gegevens achterlaten en dan nemen wij contact met u op!

Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact met u op

Contact

Van der Zwan Advocaten
Adelheidstraat 76

2595 EE Den Haag

T. 070 – 789 00 90
E. info@zwanadvocaten.nl