Insolventierecht

Als ondernemer doet u er alles aan om van uw bedrijf een succes te maken. Toch kan het gebeuren, door welke omstandigheden dan ook, dat uw bedrijf in liquiditeits- of solvabiliteitsproblemen komt. Maar u kunt ook te maken krijgen met een handelspartner of een grote klant die failliet gaat, of dreigt te gaan. 

Beste aanpak en strategie in uw zaak

Of het nu gaat om een faillissementsaanvraag van een debiteur die zijn schulden niet betaald of juist een verweer tegen een faillietverklaring gaat, onze advocaten adviseren u slagvaardig over de beste aanpak en strategie.

Wij zijn hierbij altijd gericht op het voorkomen van problemen. En proberen bijvoorbeeld eerst een goed schikkingsvoorstel voor u eruit te slepen. Maar als het moet, dan betreden wij samen met u de gang naar de rechter. 

Wij helpen u graag op deze deelgebieden:

  • Herstructurering: analyseren en wijzigen van de juridische structuur van ondernemingen;
  • Sanering: begeleiden van de schuldsanering, faillissementen en surseances van betaling;
  • Juridische advisering van bestuurders, aandeelhouders en crediteuren;
  • Persoonlijke aansprakelijkheid van bestuurders, commissarissen, aandeelhouders en eventuele andere betrokkene partijen.

Wat is insolventierecht?

Insolventierecht, of faillissementsrecht, omvat regulering van diverse situaties van bedrijven die op een of andere wijze te maken hebben met faillissement. Het bevat de regeling in geval van faillissement en gerechtelijk akkoord, de collectieve schuldenregeling, de regels over het leggen van beslag en de openbare verkoop.

Volgens de Faillissementswet kan een schuldenaar failliet worden verklaard indien de aanvrager een onbetaalde opeisbare vordering heeft op de schuldenaar en er tevens één of meer andere schuldeisers zijn.

Lees meer nieuws en artikelen over insolventierecht

← terug naar rechtsgebieden

Voor wie?

De advocaten van Zwan Advocaten staan zowel particulieren als (internationale) bedrijven bij en zijn werkzaam in heel Nederland.

Contact

Zwan Advocaten
Adelheidstraat 76

2595 EE Den Haag

T. 070 – 789 00 90
E. info@zwanadvocaten.nl