Verzekeringsrecht

Iedereen heeft in Nederland te maken met verzekeringen. Is het niet omdat u graag verzekerd wil zijn, dan is het wel omdat u wettelijk verzekerd móet zijn. Er zijn heel veel verschillende soorten verzekeringen, zoals een:

Problemen met de verzekering

Het komt met enige regelmaat voor dat men een geschil heeft met de verzekering. Dit komt vaak doordat de verzekerde vindt dat hij recht heeft op een uitkering, maar dat de verzekeraar weigert uit te keren. Het kan ook zijn dat u een geschil met uw verzekeraar heeft over de hoogte van de uitkering.

Ook wanneer de verzekering verzekeringsfraude constateert, kan een geschil tussen de verzekeraar en de verzekerde ontstaan. Uitkeringsfraude ontstaat met name doordat de verzekeringsnemer zich niet houdt aan de mededelingsplicht van de verzekeringsnemer. U mag immers geen gegevens verzwijgen voor uw verzekeraar. Een verzekeraar kan er (in het ergste geval) voor kiezen om de verzekerde op te laten nemen in het CIS-register.

Advies of juridische bijstand nodig?

Onze advocaten verlenen advies en bijstand aan particulieren en ondernemingen. Onze advocaten kunnen terugvallen op een jarenlange ervaring en een grote expertise. Zij behandelen alle aspecten van het aansprakelijkheids– en het verzekeringsrecht.

Doordat ons kantoor naast het aansprakelijkheids- en het verzekeringsrecht ook in andere rechtsgebieden thuis is, kunnen we onze cliënten eveneens begeleiden in andere aspecten die verwant zijn aan deze materies zoals het verkeersstrafrecht en fraude om er maar enkele te noemen.

Heeft u een geschil met uw verzekeraar en wenst u dit geschil op te lossen? Neem dan – uiteraard geheel vrijblijvend – contact op voor een gratis juridisch intakegesprek. U kunt ons telefonisch bereiken op het nummer 070 – 789 00 90 of via info@vanderzwanadvocaten.nl.