Verzwijgen gegevens

Als verzekeringnemer heeft u een mededelingsplicht. Dit betekent dat u bij het aangaan van een verzekering noodzakelijke gegevens voor het afsluiten van de verzekering door moet geven. Is uw verzekeraar van mening dat u bepaalde feiten heeft verzwegen of niet de (volledige) waarheid heeft verteld, maar is dit niet het geval? Wij kunnen bemiddelen met uw verzekeraar!

Als de verzekeraar meent dat u bepaalde feiten heeft verzwegen of niet de (volledige) waarheid heeft verteld, kan dit negatieve gevolgen hebben:

  • ten eerste zal de verzekeraar een eventuele schademelding niet uitkeren;
  • ten tweede zal de verzekeraar de verzekering die u heeft per direct beëindigen;
  • ten derde zal de verzekeraar uw gegevens op laten nemen in het Externe Verwijzings Register (CIS register).

Vooral opname in het CIS register kan negatieve gevolgen hebben voor het vinden van een andere verzekering met een schappelijke premie.

Wij kunnen u helpen in gevallen dat de verzekeraar uitkering weigert, uw verzekering onterecht is beëindigd en/of uw gegevens zijn opgenomen in het CIS register. Neem contact op met Van der Zwan Advocaten voor een gratis intakegesprek via het nummer 070 – 789 00 90 of via info@vanderzwanadvocaten.nl om de juridische mogelijkheden met één van onze experts te bespreken.

Voor wie?

Van der Zwan Advocaten staat ondernemers in het MKB bij waaronder ZZP ‘ ers, vennoten in een vof, verenigingen, stichtingen en coöperaties.

Contact

Zwan Advocaten
Adelheidstraat 76

2595 EE Den Haag

T. 070 – 789 00 90
E. info@zwanadvocaten.nl