Verzet strafbeschikking

U ontvangt een boete van het  CJIBindien u een zogenaamd mulderfeit zou hebben begaan. Dit kan gaan om een eenvoudige verkeersovertreding, maar het kan bijvoorbeeld ook gaan om een transactievoorstel of een strafbeschikking. Een transactievoorstel herkent u aan de duidelijk zichtbare “T” rechts bovenaan de brief. Bij de strafbeschikking ziet u een “S” rechts bovenaan de brief staan. Hieronder zullen de verschillen worden aangegeven.

Strafbeschikking

Indien u het niet eens bent met de aan u opgelegde strafbeschikking (aangezien u een verweten feit niet heeft gepleegd of omdat u het niet eens bent met de hoogte van de opgelegde straf), dient u binnen 14 dagen verzet in te stellen bij de officier van justitie. U moet de boete in dat geval niet betalen. In dat geval doet u er verstandig aan om u zich tijdens het verzet bij te laten staan door een gespecialiseerde advocaat. Naast het bepalen van een strategie kunnen wij u ook informeren over hetgeen u (tijdens de zitting) kunt verwachten.

Transactievoorstel

Ook indien u een transactievoorstel krijgt (en het daar niet mee eens bent), moet u de boete niet betalen. U krijgt vervolgens automatisch een dagvaarding om te verschijnen bij de politierechter. Wij adviseren u om contact op te nemen met ons kantoor, zodat het strafdossier opgevraagd kan worden en de zaak (en strategie!) met u besproken kan worden.

Heeft u vragen? U kunt ons bereiken op het navolgende telefoonnummer: 070 – 789 00 90.

Voor wie?

Van der Zwan Advocaten staat particulieren, kleine en middelgrote bedrijven bij waaronder ZZP’ ers en start ups en is werkzaam in de regio Haaglanden.

Contact

Zwan Advocaten
Adelheidstraat 76

2595 EE Den Haag

T. 070 – 789 00 90
E. info@zwanadvocaten.nl