Verzet strafbeschikking

U ontvangt een boete van het  CJIBindien u een zogenaamd mulderfeit zou hebben begaan. Dit kan gaan om een eenvoudige verkeersovertreding, maar het kan bijvoorbeeld ook gaan om een transactievoorstel of een strafbeschikking. Een transactievoorstel herkent u aan de duidelijk zichtbare “T” rechts bovenaan de brief. Bij de strafbeschikking ziet u een “S” rechts bovenaan de brief staan. Hieronder zullen de verschillen worden aangegeven.

Strafbeschikking

Indien u het niet eens bent met de aan u opgelegde strafbeschikking (aangezien u een verweten feit niet heeft gepleegd of omdat u het niet eens bent met de hoogte van de opgelegde straf), dient u binnen 14 dagen verzet in te stellen bij de officier van justitie. U moet de boete in dat geval niet betalen. In dat geval doet u er verstandig aan om u zich tijdens het verzet bij te laten staan door een gespecialiseerde advocaat. Naast het bepalen van een strategie kunnen wij u ook informeren over hetgeen u (tijdens de zitting) kunt verwachten.

Transactievoorstel

Ook indien u een transactievoorstel krijgt (en het daar niet mee eens bent), moet u de boete niet betalen. U krijgt vervolgens automatisch een dagvaarding om te verschijnen bij de politierechter. Wij adviseren u om contact op te nemen met ons kantoor, zodat het strafdossier opgevraagd kan worden en de zaak (en strategie!) met u besproken kan worden.

Heeft u vragen? U kunt ons bereiken op het navolgende telefoonnummer: 070 – 789 00 90.

Voor wie?

Zwan Advocaten staat particulieren en ondernemers, waaronder makelaars, beleggers, en woningbouwverenigingen bij.

Contact

Zwan Advocaten
Adelheidstraat 76

2595 EE Den Haag

T. 070 – 789 00 90
E. info@zwanadvocaten.nl