Schadevergoeding slachtoffer

Als slachtoffer kunt u zich voegen als benadeelde partij in het strafproces. Het voordeel hiervan is dat u niet eerst een langslepende civielrechtelijke procedure hoeft te doorlopen om vergoeding van uw schade te verkrijgen.

Invorderingsprocedure

Een tweede voordeel is dat justitie (het CJIB) – bij oplegging van de schadevergoedingsmaatregel – belast zal worden met de incasso van het toegewezen bedrag bij de verdachte. Justitie beschikt daarbij over een extra dwangmiddel ten opzichte van deurwaarders (hechtenis indien de verdachte niet betaald).

Stra417frechtadvocaat Richard van der Zwan

Van der Zwan Advocaten kent de klappen van de zweep en kunnen u dus optimaal adviseren. Ook als slachtoffer is het van belang dat u zich laat bijstaan door een advocaat. Wilt u hierover meer weten? Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvend gesprek op ons kantoor, zodat wij in vertrouwen de kwestie met elkaar kunnen bespreken. U kunt ons bereiken op het navolgende telefoonnummer: 070 – 789 00 90.

Over ons

Van der Zwan Advocaten is een advocatenkantoor in Den Haag dat is gespecialiseerd in aansprakelijkheidsrecht, letselschade en procesrecht.