Rijbewijs ingevorderd?

Of het nu door te hard rijden komt, door rijden onder invloed of vanwege een andere reden: de politie vordert met grote regelmaat rijbewijzen in. Bij de vraag of de politie een rijbewijs invordert, speelt onder andere de eventueel op te leggen straf mee. Wat kan u doen als uw rijbewijs is ingevorderd?

Procedure

De procedure voor het invorderen van een rijbewijs is eenvoudig. De politie constateert een verkeersovertreding en vordert het rijbewijs in. Vanaf dat moment mag de burger niet meer rijden. Vervolgens moet een Officier van Justitie binnen 10 dagen besluiten of het rijbewijs terug mag naar de burger of dat het rijbewijs ingevorderd wordt tot aan de eindzitting.

Ingevorderd rijbewijs terugkrijgen

Zeker voor mensen die het rijbewijs nodig hebben voor het werk, speelt de vraag of er een mogelijkheid is om het rijbewijs terug te vorderen. Het is inderdaad mogelijk om op te komen tegen het inhouden van het rijbewijs. Indien de burger op het goede moment een klaagschrift indient, is het goed mogelijk dat het rijbewijs terug wordt gegeven.

Klaagschrift

Wat er in het klaagschrift komt te staan is afhankelijk van de persoonlijke situatie. Het kan zijn dat iemand het rijbewijs voor het werk nodig heeft, het kan zijn dat er volgens de normen van de rechtbank geen onvoorwaardelijke rijontzegging wordt opgelegd. Ook is het mogelijk dat het CBR al een besluit tot een alcoholslotprogramma heeft genomen. Er zijn veel argumenten te verzinnen.

Meer weten?

Is uw rijbewijs ingevorderd? En wilt u meer informatie van ons ontvangen of een persoonlijk advies? Bel vrijblijvend naar 070 – 789 0090 of een e-mail sturen naar info@vanderzwanadvocaten.nl.

[contact-form-7 id=”142″ title=”Particulier Contactformulier”]

Voor wie?

Van der Zwan Advocaten staat ondernemers in het MKB bij waaronder ZZP ‘ ers, vennoten in een vof, verenigingen, stichtingen en coöperaties.

Contact

Zwan Advocaten
Adelheidstraat 76

2595 EE Den Haag

T. 070 – 789 00 90
E. info@zwanadvocaten.nl