Onveilig product

Heeft u een onveilig product gekocht en heeft u daardoor (letsel)schade geleden? Hierbij kan gedacht worden aan een mobiele telefoon die ontploft, een föhn die in brand vliegt of een traphekje dat niet goed sluit. Van der Zwan Advocaten zorgt ervoor dat u de schade vergoed krijgt.

Naast de mogelijkheid om de verkoper aansprakelijk te stellen voor een gebrekkig en ondeugdelijk product dat u heeft gekocht, bestaat in sommige gevallen de mogelijkheid om de producent van dat product aansprakelijk te stellen.

Als het product dat u heeft gekocht onveilig is, kunt u de producent mogelijk aanspreken op grond van het Europees recht. U kunt de producent aansprakelijk houden wanneer het product niet aan de veiligheid voldoet die van het product verwacht mag worden. Het gaat dan met name om:

  • de presentatie (het uiterlijk) van het product;
  • het te verwachten gebruik van het product;
  • het tijdstip waarop het product in het verkeer is gebracht.

U dient zelf te bewijzen dat het product onveilig is. Tevens dient u te bewijzen dat u daardoor (aanzienlijke) schade heeft geleden en welke schade u precies heeft geleden. Voor het aansprakelijk stellen van de producent (en dus niet de verkoper) gelden speciale regels, waar onze experts u alles over kunnen vertellen.

Juridische hulp nodig?

Wilt u de juridische mogelijkheden met een van onze experts bespreken? Neem dan – uiteraard geheel vrijblijvend – contact op voor een juridisch intakegesprek. U kunt ons telefonisch bereiken op het nummer 070 – 789 00 90 of via info@vanderzwanadvocaten.nl

Voor wie?

Van der Zwan Advocaten staat ondernemers in het MKB bij waaronder ZZP ‘ ers, vennoten in een vof, verenigingen, stichtingen en coöperaties.

Contact

Zwan Advocaten
Adelheidstraat 76

2595 EE Den Haag

T. 070 – 789 00 90
E. info@zwanadvocaten.nl