Onterecht beschuldigd van uitkeringsfraude?

Het frauderen met uitkeringen wordt steeds harder aangepakt. De boetes voor frauderende uitkeringsontvangers zijn veel hoger dan voorheen. Uitkeringsontvangers lopen bij herhaalde fraude bovendien het risico dat zij maximaal 5 jaar lang geen uitkering ontvangen. Wordt u onterecht beschuldigd van uitkeringsfraude? Bent u door de politie of recherche verhoord of aangehouden of heeft u een dagvaarding ontvangen omdat uw wordt verdacht van fraude met uw WW of Ziektewet uitkering? Heeft u bericht ontvangen van het UWV waarin zij aangeeft de uitkering terug te vorderen? In veel gevallen kan Van der Zwan Advocaten u pro deo bijstaan.

Wat is uitkeringsfraude?

Het UWV Werkbedrijf stelt soms een onderzoek in naar verstrekte WW-uitkeringen. Iedereen die een WW uitkering heeft – of ooit heeft gehad – kan voorwerp zijn van onderzoek door het UWV. Door middel van een besluit kunt u te horen krijgen dat het UWV overgaat tot het terugvordering van de verstrekte uitkering over een bepaalde periode. Indien u het hier niet mee eens bent kunt u bezwaar maken tegen dit besluit. Ons kantoor kan u daarbij bijstaan.

Uitkeringsontvanger is zelf verantwoordelijk

Uitkeringsontvangers zijn zelf verantwoordelijk voor het tijdig verstrekken van de juiste informatie aan hun uitkeringsinstantie. Het niet (tijdig) melden van gewerkte uren en inkomsten is strafbaar. De uitkering wordt automatisch vergeleken met de inkomstengegevens van de Belastingdienst en uitzendbureaus. Afwijkingen kunnen een reden voor een onderzoek zijn. Het is dus belangrijk om wijzigingen schriftelijk tijdig door te geven.

Kom ik in aanmerking voor een pro deo advocaat?

Meestal is het mogelijk om uitkeringsfraude op basis van pro deo te behandelen. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een pro deo advocaat? U kunt mij voor vrijblijvend advies even bellen. Ik ben bereikbaar op 070 – 789 00 90.

Voor wie?

De advocaten van Zwan Advocaten staan zowel particulieren als (internationale) bedrijven bij en zijn werkzaam in heel Nederland.

Contact

Zwan Advocaten
Adelheidstraat 76

2595 EE Den Haag

T. 070 – 789 00 90
E. info@zwanadvocaten.nl