Ongevallen op de weg door hevige sneeuwval!

Door de hevige sneeuwval van de afgelopen dagen lijkt het alsof ons land zich dan nu toch echt in ‘hartje winter’ bevindt. Het KNMI heeft voor bepaalde delen van Nederland zelfs code rood afgegeven. Het advies is dan ook om langzaam en extra voorzichtig te rijden en daarnaast voldoende afstand te houden. Ondanks al deze voorzichtigheidsmaatregelen denkt u wellicht dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Toch kan het uiteraard zo zijn dat u, ondanks dat u voorzichtig bent geweest, bij een aanrijding betrokken raakt.

Er gebeuren veel ongelukken doordat er te hard gereden en te laat geremd wordt. De remweg is door de gladheid aanzienlijk langer. Om die reden glijden auto’s door, ofwel tegen een ander voertuig ofwel tegen de vangrail, een paaltje of een verkeersbord (een eenzijdig ongeval). Hierbij ontstaat niet alleen schade aan het voertuig, maar kan ook sprake zijn van letselschade.

Een harde klap, dat is altijd even schrikken. Toch is het (zeker bij een ongeval waarbij ook een andere partij bij is betrokken) belangrijk om direct een schadeformulier in te vullen. Doe dit uiteraard wel op een veilige plek. Daarnaast kan het voor de verzekering handig zijn om foto’s te maken van de plaats van het ongeval en de betrokken voertuigen/partijen.  Bel ook de politie als u de situatie niet vertrouwt of een ambulance als er gewonden zijn gevallen. Bekijk voor meer informatie ook ons artikel “Wat te doen direct na een ongeval?“.

Vervolgens is het aan de verzekeraar om te bepalen welke partij er aansprakelijk is, de schade vast te stellen en te bepalen wat er door de verzekeraar dient te worden vergoed/uitgekeerd. Indien u er met de wederpartij of uw eigen verzekeraar niet uitkomt, is het raadzaam om een advocaat in te schakelen die u bijstaat bij het verhalen van uw schade. Van der Zwan Advocaten is – onder meer – gespecialiseerd op het gebied van schade en verzekeringen en kan u hierin dus optimaal bijstaan!

Heeft u schade aan uw auto of lijdt u letselschade ten gevolge van een verkeersongeval? Komt u er met de verzekeraar niet uit of wordt uw schade niet geheel vergoed? Neem dan – uiteraard geheel vrijblijvend – contact op voor een juridisch intakegesprek. U kunt ons telefonisch bereiken op het nummer 070 – 789 00 90 of via info@vanderzwanadvocaten.nl.

Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact met u op

Voor wie?

Zwan Advocaten staat particulieren en ondernemers, waaronder makelaars, beleggers, en woningbouwverenigingen bij.

Contact

Zwan Advocaten
Adelheidstraat 76

2595 EE Den Haag

T. 070 – 789 00 90
E. info@zwanadvocaten.nl