Klaagschrift tegen beslag

In het kader van het politieonderzoek mogen de politie en justitie beslag leggen op uw bezittingen met het oog op de waarheidsvinding, een latere ontnemingsvordering (afpakken door een misdrijf verkregen inkomsten), of om het goed uit de maatschappij te halen omdat het misdrijf met het goed is gepleegd of omdat het goed te gevaarlijk is om in de maatschappij te blijven circuleren.

Klaagschrift

Indien er beslag wordt gelegd, kunt u hiertegen een klaagschrift tegen indienen. Het beslag moet volgens de wet voldoen aan bepaalde voorwaarden en het moet bovendien verband houden met het onderzoek van de politie. Duurt het onderzoek te lang (en blijven uw kosten doorlopen)? Dan bestaat de mogelijkheid om tegen het beslag een klaagschrift in te dienen bij de rechtbank. Ook kan het zijn dat uw goederen in beslag genomen zijn en u zelf helemaal niets te maken heeft met het onderzoek van de politie (en dus ook niets weet van een strafbare herkomst of betrokkenheid). Ook in dat geval kunt u een klaagschrift indienen.

Beoordeling rechtbank

Wanneer voorwerpen door de politie in beslag zijn genomen, kunt u bij de rechtbank een klaagschrift indienen tegen het uitblijven van een last tot teruggave. De kans op succes is afhankelijk van het soort beslag dat is gelegd, de duur en de gronden voor het beslag. Daarnaast is ook van belang of er verdenkingen tegen u zijn gericht of dat u slechts een onschuldige derde bent. Juist omdat de teruggave van de in beslag genomen voorwerpen afhankelijk is van zoveel factoren, doet u er verstandig aan om u voor de klaagschriftprocedure bij te laten staan door een gespecialiseerde advocaat.

Voor wie?

Zwan Advocaten staat particulieren en ondernemers, waaronder makelaars, beleggers, en woningbouwverenigingen bij.

Contact

Zwan Advocaten
Adelheidstraat 76

2595 EE Den Haag

T. 070 – 789 00 90
E. info@zwanadvocaten.nl