Hoger beroep strafzaak

Heeft de rechtbank uitspraak gedaan en bent u het hiermee niet eens? U kunt in dat geval in hoger beroep gaan om de zaak voor te leggen aan het gerechtshof. Het hoger beroep is de laatste kans om in feitelijk instantie goed verweer te voeren in een strafzaak. De zaak zal opnieuw worden behandeld door een andere rechter.

Strafrecht advocaat

Bent u in eerste aanleg bijgestaan door een andere advocaat, dan is het wellicht verstandig om nu een nieuwe advocaat naar uw strafzaak te laten kijken. Een nieuwe advocaat kijkt met een andere blik naar de zaak, en zal alles nog eens uitvoerig doornemen. Vaak levert dit nieuwe visies op, en ook nieuwe verweren. Zeker wanneer u zich laat bijstaan door een gespecialiseerde strafrechtadvocaat, kan een second opinion voor het hoger beroep echt helpen in uw strafzaak.

Korte termijn hoger beroep

In het strafrecht is het zo dat u in beginsel binnen 14 dagen na de uitspraak hoger beroep moet instellen. Wij adviseren dus om zo spoedig mogelijk contact op te nemen met een advocaat indien u in hoger beroep wilt gaan. Twijfelt u om hoger beroep in te stellen? Wellicht doet u er dan verstandig aan om toch (uit voorzorg) hoger beroep in te stellen. U kunt het hoger beroep later nog intrekken. Dat kan tot de aanvang van de zitting in hoger beroep. Het hoger beroep dient ter griffie van de rechtbank die de uitspraak heeft gedaan ingesteld te worden. U moet dus naar de rechtbank en daar (bij de informatiebalie) aangeven dat u hoger beroep wenst in te stellen. Wij kunnen dit uiteraard ook voor u doen.

Strategie

Soms is het echter verstandig om niet tegen alle feiten hoger beroep in te stellen. U kunt er dan voor kiezen om het hoger beroep te beperken tot een of meer feiten waarvan u vindt dat u ten onrechte daarvoor veroordeeld bent. Wij adviseren dit met onze strafrechtadvocaat te bespreken (tel: 070 – 789 00 90). Het voordeel van een beperkt hoger beroep is dat u niet het risico loopt ook nog eens voor gunstige onderdelen van de uitspraak een (hogere) straf te krijgen. Had u in eerste aanleg bij de politierechter of de meervoudige strafkamer van de rechtbank geen advocaat? Dan is het sowieso raadzaam om u tijdens de strafzaak in hoger beroep wel te laten bijstaan door een gespecialiseerde strafrechtadvocaat.

Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact met u op

Voor wie?

De advocaten van Zwan Advocaten staan zowel particulieren als (internationale) bedrijven bij en zijn werkzaam in heel Nederland.

Contact

Zwan Advocaten
Adelheidstraat 76

2595 EE Den Haag

T. 070 – 789 00 90
E. info@zwanadvocaten.nl