Hoe vraag ik bij letselschade een afschrift van een proces-verbaal op?

Bent u betrokken geweest bij een (ernstig) verkeersongeluk met letselschade? In dat geval maakt de  politie een proces-verbaal op. Hierin staan de belangrijkste feiten rond het ongeluk vermeld en de namen en adressen van de betrokkenen. Deze gegevens kunnen van belang zijn voor het vaststellen van de aansprakelijkheid bij letselschade. Van de politie krijgt u echter géén kopie van het proces-verbaal: wat kunt u doen?

Hoe vraag ik het proces-verbaal aan?

U kunt een kopie tegen betaling opvragen via de Stichting Processen Verbaal.  U kunt het proces-verbaal telefonisch of digitaal aanvragen.  Dit kunt u een maand na het verkeersongeval opvragen bij de Stichting PV. Eerder is niet mogelijk omdat de Stichting PV het proces-verbaal nog niet in het bezit heeft.

Heeft u letselschade opgelopen?

091Bij letselschade is het belangrijk dat u alle zaken rondom het auto ongeluk zo goed mogelijk documenteert. Raadpleeg bij letselschade ook zo spoedig mogelijk uw arts. Bij het claimen van een letselschadevergoeding is het vaststellen van de aansprakelijkheid van de tegenpartij de eerste stap. Letselschadeslachtoffers hebben de keuze om zelf de aansprakelijkstelling en letselschadevergoeding te regelen of een belangenbehartiger in te schakelen. Ons kantoor heeft ruime ervaring op het gebied van letselschade. Is de aansprakelijkheid al erkend? Vaak ontstaat er in dat geval een discussie over de hoogte van de schade. De kosten van rechtsbijstand worden dan meestal betaald door de (verzekeraar van de) veroorzakende partij. Wij raden u aan om u altijd te laten bijstaan door een specialist op het gebied van letselschade zodat u  de vergoeding krijgt waar u recht op heeft.

Voor wie?

Zwan Advocaten staat particulieren en ondernemers, waaronder makelaars, beleggers, en woningbouwverenigingen bij.

Contact

Zwan Advocaten
Adelheidstraat 76

2595 EE Den Haag

T. 070 – 789 00 90
E. info@zwanadvocaten.nl