Extra alcoholcontroles rond feestdagen

14 december 2015 – De politie houdt rond de kerstdagen en de jaarwisseling extra veel alcoholcontroles in vergelijking met voorgaande jaren. Wordt u aangehouden en blijkt dat u teveel gedronken heeft? De politie kan in dat geval ter plekke uw rijbewijs in beslag nemen. Bent u in deze situatie verzeild geraakt? Van der Zwan advocaten kan u bijstaan in uw verweer tegen justitie om uw rijbewijs zo snel mogelijk (eerst voorlopig en daarna definitief) terug te krijgen, ook op basis van pro deo.

Rijbewijs terugkrijgen

Nadat uw rijbewijs door de politie is ingenomen, stuurt de politie uw rijbewijs door naar de Officier van Justitie. De officier beslist binnen tien dagen of hij tot inhouding van het rijbewijs overgaat. Uw zaak wordt in ieder geval binnen zes maanden aan de rechter voorgelegd.

Ons kantoor kan voor u in de tussentijd een klaagschrift indienen bij de rechtbank om uw rijbewijs (voorlopig) terug te vorderen. De rechter zal naar de omstandigheden van het geval beoordelen of (voorlopige) teruggave mogelijk is. De meeste mensen hebben hun auto nodig voor hun werk of beroep. In die gevallen kan Van der Zwan Advocaten u hierbij vakkundig terzijde staan om het rijbewijs snel terug te krijgen.

Daarnaast kan bij de politie, de Officier van Justitie of de directeur van het CBR het vermoeden ontstaan, dat de houder van een rijbewijs niet meer voldoet aan de eisen voor geschiktheid of rijvaardigheid. De divisie vorderingen van het CBR kan een onderzoek instellen naar uw geschiktheid of rijvaardigheid. U kunt uw rijbewijs hierdoor voor langere tijd kwijt zijn. Van der Zwan Advocaten beschikt over veel kennis en ervaring van deze vorderingsprocedure en zijn u graag van dienst bij het zo snel mogelijk terugvorderen van uw rijbewijs. Ook met het aanvechten van het alcoholslotprogramma hebben wij veel ervaring.
banner 2
Is uw rijbewijs ingevorderd? Bel vrijblijvend voor advies: 070 – 789 00 90.

Voor wie?

De advocaten van Zwan Advocaten staan zowel particulieren als (internationale) bedrijven bij en zijn werkzaam in heel Nederland.

Contact

Zwan Advocaten
Adelheidstraat 76

2595 EE Den Haag

T. 070 – 789 00 90
E. info@zwanadvocaten.nl