Dagvaarding ontvangen, wat nu?

Een gerechtelijke procedure vangt altijd aan met een dagvaarding. De dagvaarding wordt betekend door een deurwaarder. Maar wat is een dagvaarding precies, en wat moet u doen als u er een dagvaarding heeft ontvangen?

Bent u gedagvaard?

Op de dagvaarding staat vermeld wanneer, aan wie en op welke wijze de dagvaarding bezorgd is. Voorts bevat de dagvaarding een oproeping aan de gedaagde partij om op een bepaalde datum bij de rechtbank te verschijnen. Daarnaast staat in de dagvaarding beschreven wat het gevolg is van het niet-verschijnen en hoeveel griffierecht de gedaagde partij is verschuldigd. Afhankelijk van de soort procedure moet de gedaagde partij zich laten bijstaan door een advocaat. Het is uiteraard wel altijd raadzaam om u bij te laten staan door een advocaat.

Van der Zwan Advocaten staat u graag bij

Indien u een dagvaarding heeft ontvangen staat daarin als het goed is omschreven wat u zult moeten doen. Ervaring leert dat een leek toch moeite heeft met het lezen van een dagvaarding. Wij kunnen u hierin bijstaan, zodat u voorkomt dat u uw rechten verspeelt. Daarnaast werkt ons kantoor op basis van pro deo.Heeft u een dagvaarding ontvangen? Bel ons vrijblijvend op (tel: 070 – 789 00 90) en wij adviseren u direct over uw mogelijkheden en de kosten.

Neem direct contact met ons op

[contact-form-7 id=”142″ title=”Particulier Contactformulier”]

 

Contact

Van der Zwan Advocaten
Adelheidstraat 76

2595 EE Den Haag

T. 070 – 789 00 90
E. info@zwanadvocaten.nl