Advocaat vastgoed

Bent u op zoek naar een ervaren en deskundige advocaat vastgoed? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Bij de term ‘vastgoed’ denkt u misschien eerder aan makelaars en notarissen dan aan een advocaat. Toch speelt juist in deze markt de advocaat een belangrijke rol.

Aankoop woning

Als eerste voorbeeld wordt een advocaat vastgoed vaak ingeschakeld als er na aankoop blijkt dat het gekochte pand verborgen gebreken bevat, of de verkoper bepaalde informatie voor u heeft achtergehouden (zoals bijvoorbeeld een lekkage, vervuilde grond, instortingsgevaar etc.). Een advocaat kan u helpen met het aansprakelijk en in gebreke stellen van de verkoper en het vorderen van herstel, nakoming of een schadevergoeding!

Verbouwingswerkzaamheden

Ook zien wij regelmatig geschillen over de kosten die aannemers in rekening brengen voor verbouwingswerkzaamheden. Hierbij kan het tijdig inschakelen van een van onze advocaten, die in ‘minnelijk overleg’ tot een oplossing probeert te komen, een hoop problemen schelen.

Bouwrecht

Daarnaast kunnen er bij het realiseren van een bouwwerk veel strubbelingen voorkomen (schade aan uw nieuwbouwhuis). Deze problemen kunnen bestuursrechtelijk zijn, bijvoorbeeld wanneer een vergunning niet wordt verleend, maar ook civielrechtelijk. Zo kunnen er problemen ontstaan omtrent de toepasselijke voorwaarden of kan er achteraf schade ontstaan aan het bouwwerk. Ook kunnen er problemen ontstaan rondom meer- en minderwerk, verantwoordelijkheden tussen hoofd- en onderaannemers, bouwschade claims of problemen rondom de oplevering. Dit komt ook na vele jaren voor in het geval dat er later schade is ontstaan aan een bouwwerk. In al deze gevallen is het meestal de vraag wie aansprakelijk voor deze schade is.

Advies bij een contractuele boete

Als laatste voorbeeld is bij het niet afnemen van een woning – na het sluiten van een koopovereenkomst – dikwijls een contractuele boete verschuldigd ter hoogte van 10% van de koopsom. Helaas maken wij in de praktijk vaak mee dat mensen hier tegenaan lopen omdat zij op het laatste moment geen hypotheek hebben kunnen krijgen voor de koop van een woning. Van der Zwan Advocaten kijkt graag met u mee of het handelen van de makelaar of hypotheekadviseur wellicht aanleiding geeft om de verschuldigde boete op hen te verhalen.

Juridische hulp nodig?

Bent u op zoek naar een advocaat vastgoed? Neem dan – uiteraard geheel vrijblijvend – contact op voor een juridisch intakegesprek. U kunt ons telefonisch bereiken op het nummer 070 – 789 00 90 of via info@vanderzwanadvocaten.nl.

Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact met u op

Voor wie?

Van der Zwan Advocaten staat ondernemers in het MKB bij waaronder ZZP ‘ ers, vennoten in een vof, verenigingen, stichtingen en coöperaties.

Contact

Zwan Advocaten
Adelheidstraat 76

2595 EE Den Haag

T. 070 – 789 00 90
E. info@zwanadvocaten.nl