Verkeersongeluk

Zoekt u een advocaat letselschade om uw schadevergoeding te claimen na een verkeersongeval?

Heeft u lichamelijk letsel of schade opgelopen naar aanleiding van een verkeersongeval? Of bent u een aangereden als voetganger of fietser? Bent u met de scooter betrokken bij een aanrijding en heeft u letsel opgelopen? Dan heeft u recht op schadevergoeding! Schadevergoeding voor alle noodzakelijk gemaakte kosten en het missen van inkomsten. Daarnaast heeft u recht op smartengeld  en emotionele schade.

Wat te doen bij een ongeluk in het verkeer?

Veel van de zaken die wij behandelen komen voort uit aanrijdingen in het verkeer. De schade kan daarbij erg uiteenlopen. Er kan alleen “blikschade” zijn, maar u kunt ook een whiplash oplopen of, nog erger, een hoge dwarslaesie waardoor u voor de rest van uw leven rolstoelgebonden bent. Om te beoordelen wie schuldig is aan het ongeluk moet uiteraard eerst goed onderzoek worden gedaan. De zogenaamde toedracht van het ongeval moet goed in kaart worden gebracht. Aan de hand hiervan kan een oordeel worden gegeven over de (mate van) aansprakelijkheid. Vaak zal al snel duidelijk zijn hoe het zit. Maar dat hoeft niet. Bij twijfel zal de verzekeraar (van de tegenpartij) proberen onder de volledige aansprakelijkheid uit te komen. Vul dus altijd goed en volledige het Europese aanrijdingsformulier in of (nog beter) en laat de politie komen om een proces-verbaal op te maken. Dit is uw bewijs. Met goed bewijs kan de aansprakelijkheid vastgesteld worden. Meestal gebeurt dat zonder dat daar een rechter aan te pas hoeft te komen. maar soms is het nodig de rechter een oordeel te laten geven. De gespecialiseerde advocaten van Van der Zwan Advocaten staan u daar uiteraard in bij.

Hoe gaat het afwikkelen van een letselschade bij een verkeersongeval in zijn werk?

Nadat de aansprakelijkheid is vastgesteld gaan wij voor u aan de slag om snel een voorschot (=geldbedrag vooruitlopend op het gehele schadebedrag) voor u uitbetaald te krijgen. Wij brengen uw schade dan in kaart zodat u ook precies weet waar u recht op heeft. Wij maken een schadestaat voor u op en maken afspraken hoe wij de hoogte van de schade verder zullen bijhouden. Het is daarom goed om vanaf het prille begin al gelijk alle gegevens (kosten, bonnetjes, gereden kilometer en bestede tijd) goed bij te houden.

Datzelfde geldt ook voor uw medische gegevens. Deze heeft onze medisch adviseur namelijk nodig voor het opstellen van een medisch advies. Daarin wordt de ernst van het letsel en de verwachte duur voor het herstel of de restgevolgen beschreven.

Zie ook ons artikel ‘Wat te doen direct na een ongeval’.

Waarom een advocaat letselschade en geen letselschadebureau?

Wees verstandig en ga in zee met gespecialiseerd advocaat personenschade. Als de aansprakelijk voor het ongeval namelijk is erkend, dan worden alle kosten van de advocaat letselschade van Van der Zwan betaald en is de advocaat gratis en kost het u dus niets! En is de aansprakelijkheid niet erkend, dan heeft u toch een advocaat nodig om een gerechtelijke procedure te starten. Een medewerker van een letselschadebureau kan en mag dit namelijk niet. Dus neem niet met minder genoegen dan met een specialist letselschade!

Wat moet ik doen om in aanmerking te komen voor schadevergoeding?

Schakel nu onze hulp in en wij zullen er alles aan doen uw schade volledig vergoed te krijgen. Laat vandaag nog uw gegevens achter en één van onze letselschade specialisten neemt binnen een dag contact met u op. Onze hulp is gratis. Bij erkende aansprakelijkheid worden alle kosten verhaald op de tegenpartij en kost dit u niets!

Waarom een advocaat?

  • Ontvang de hoogst mogelijke schadevergoeding
  • Gratis bij erkende aansprakelijkheid
  • U heeft dan recht op een advocaat, dus neem geen genoegen met een letselschade bureau
  • Een advocaat kan zo nodig ook procederen bij de rechtbank. Een jurist niet
  • Onafhankelijk dus altijd het optimale resultaat voor u
  • Geen rompslomp, wij regelen alles

Letselschade na een verkeersongeval

Jaarlijks zijn er ongeveer honderdduizend verkeersongelukken in Nederland. In verreweg de meeste gevallen is er alleen sprake van materiële schade. Maar in veel gevallen is ook sprake van  letselschade. Meestal is dit letsel lichamelijk, maar kan het letsel ook van psychische aard zijn. Soms zijn er bij een verkeersongeval helaas ook doden te betreuren.

In ongelukken met letselschade krijgt u helaas te maken met een lange procedure tegen een machtige verzekeraar die dagelijks met de behandeling van letselschadezaken bezig is. Die verzekeraar heeft dus een enorme voorsprong. Bovendien heeft u al genoeg aan uw hoofd. Neem daarom een specialist personenschade in de arm en zorg er voor dat uw belangen optimaal behartigd worden!

Wat moet ik doen  na een verkeersongeluk?

Stap 1: Verzamel bewijs
Verzamel foto’s van het ongeluk, de remsporen, de schade, de weg en de verkeerssituatie. Vraag om de contactgegevens van eventuele getuigen en vergeet niet aan de politie te vragen waar u het proces-verbaal kunt opvragen.

Stap 2: Vul een schadeformulier in
Belangrijk is uiteraard dat dit een erkend Europees Schadeformulier is. Tegenwoordig kan dit bijvoorbeeld ook met behulp van een app (zoals de schade app van 112schade.nl).

Stap 3: Schakel vrijblijvend juridische bijstand in
Laat uw gegevens achter en we u hoort binnen een dag van ons. We bekijken dan vrijblijvend of u recht heeft op schadevergoeding. 

Waarom een letselschade advocaat inschakelen?

Een verkeersongeval kan het leven van slachtoffers (en veroorzakers) behoorlijk op zijn kop zetten. De afhandeling van de schade is bovendien vaak lastig, emotioneel en kan lang duren. Als advocaten hebben wij jarenlange ervaring en kunnen wij u bijstaan bij de afwikkeling van de (letsel)schade, zodat u krijgt waar u recht op heeft. U heeft immers uw handen al vol aan het oppakken of herinrichten van uw leven.

Geen kosten voor het inschakelen van een advocaat letselschade!

Indien de aansprakelijkheid is erkend, worden de kosten van rechtsbijstand vergoed door de aansprakelijke partij. Dit betekent dat u gratis een gespecialiseerde advocaat in kunt schakelen.

Schuld en aansprakelijkheid bij verkeersongeluk

Of u recht heeft op de vergoeding van uw schade hangt af van de omstandigheden waarin het ongeval plaatsvond. Aan de hand de omstandigheden wordt nagegaan in hoeverre één of meerdere partijen schuld hebben aan het ongeval. Het kan bovendien zijn dat alle partijen schuld hebben aan het ongeval. In dit laatste geval zullen alle partijen een deel van de schade dragen. Hoe groot dit deel is, hangt af van de mate van de schuld van elke partij. Ook als er geen anderen in het ongeval betrokken zijn, kan in bepaalde gevallen iemand anders toch aansprakelijk zijn voor uw schade. Als u bijvoorbeeld schade heeft omdat uw auto plots niet kon remmen, u te laat een kuil in de weg zag of omdat u plots moest uitwijken voor een hond die de weg op rent. In deze gevallen kunnen bijvoorbeeld de autofabrikant, wegbeheerder of de eigenaar van de hond aansprakelijk zijn. Wanneer u een voetganger of fietser bent en u bent aangereden door een motorvoertuig, dan wordt vrijwel altijd uw volledige schade vergoedt. Zeker indien de voetganger of fietser jonger is dan 14 jaar. Om de schuld, schade en aansprakelijkheid te kunnen vaststellen moet u meteen bepaalde zaken goed regelen. Lees hier wat u moet doen (vlak) na een ongeval.

Advocaat verkeersongeval Den Haag

Bent u betrokken geraakt bij een ongeval en wilt u aanspraak maken op de schade die u heeft geleden? Bel ons vrijblijvend op zodat wij u kunnen uitnodigen voor een kop koffie op ons kantoor zodat we de mogelijkheden hiervoor kunnen bespreken. Wij komen uiteraard ook graag bij u thuis. Van der Zwan is een advocatenkantoor en specialist op het gebied van letselschade in Den Haag en werkzaam in heel Nederland.

Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact met u op

Contact

Van der Zwan Advocaten
Adelheidstraat 76

2595 EE Den Haag

T. 070 – 789 00 90
E. info@zwanadvocaten.nl