Medische fout

Bent u op zoek naar een gespecialiseerd advocaat letselschade na een medische fout?

Een medische fout is een fout die wordt gemaakt door een zorgverlener (bijvoorbeeld door uw huisarts, een chirurg of verpleegkundige) tijdens een medische behandeling. Er kan dan sprake zijn van een fout die is gemaakt tijdens een ingreep of als er tijdens een diagnose iets belangrijks over het hoofd wordt gezien. Daarnaast kan het zijn dat door de zorgverlening met een product wordt gewerkt, dat niet geschikt is voor uw specifieke situatie. Het is in ieder geval een fout die voor onnodige schade heeft gezorgd.

Het belangrijkste criterium hierbij is dat de zorgverlener in uw situatie: “Niet heeft gehandeld zoals van een redelijk handelend en redelijk bekwaam beroepsgenoot in de gegeven omstandigheden mag worden verwacht”.

Schadevergoeding claimen door een advocaat letselschade na een medische fout

Heeft u bij een behandeling van uw huisarts, tandarts of fysiotherapeut schade opgelopen? Dan heeft u, onder omstandigheden, recht op een schadevergoeding! Letselschade als gevolg van een medische fout kan erg belastend zijn voor u als patiënt. De schade tast uw gezondheid aan en is in sommige gevallen onherstelbaar.

Heb ik recht op schadevergoeding na een medische fout?

Dat ligt er aan. Bij een medische ingreep kan nooit gegarandeerd worden dat alles goed loopt. Er is altijd een zeker risico. Het gaat er om of de arts heeft gehandeld zoals een redelijk bekwame – dus de gemiddelde – andere arts onder dezelfde omstandigheden anders zou hebben gehandeld. Dat bewijs is niet altijd makkelijk te leveren. Daarom werken wij ook nauw samen met een medisch adviseur. Die adviseert onze advocaten op medisch gebeid.

Wat moet ik doen om in aanmerking te komen voor schadevergoeding?

Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact op voor een telefonisch gesprek. In dit gesprek horen wij graag van uw hoe de letselschade is ontstaan. Naar aanleiding hiervan wordt door onze gespecialiseerde advocaat personenschade, samen met u, al dan niet besloten tot een medisch haalbaarheidsonderzoek.

Waarom een letselschade advocaat?

  • Ontvang de hoogst mogelijke schadevergoeding
  • Gratis bij erkende aansprakelijkheid
  • U heeft dan recht op een advocaat, dus neem geen genoegen met letselschade bureau
  • Een advocaat kan zo nodig ook procederen bij de rechtbank een jurist niet
  • Onafhankelijk dus altijd het optimale resultaat voor u
  • Geen rompslomp, wij regelen alles

Welke schade kan ik claimen bij een medische fout?

Bij een medische fout kunt u zowel materiële schade als immateriële schade oplopen. Slachtoffers van een medische fout hebben recht op schadevergoeding, wanneer zij hun arts aansprakelijk houden wegens een beroepsfout. In sommige gevallen kunt u in aanmerking komen voor verschillende soorten van vergoeding tegelijk. Het claimen van een maximale schadevergoeding kan een complex proces zijn. Wij nemen dit graag uit uw handen zodat u zich kan richten op uw gezondheid.

Medisch haalbaarheidsonderzoek

Voordat wij een medische fout in behandeling kunnen nemen dient eerst een medisch haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd te worden. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door onze medisch adviseur. Hij vraagt uw medisch dossier op bij de behandelaars en bestudeert dit zorgvuldig om te onderzoeken of de klacht in behandeling kan worden genomen. De kosten voor dit onderzoek zijn €1250,- inclusief BTW. U dient dit bedrag vooraf te voldoen. Als het een uitgebreid dossier betreft, kunnen de kosten hoger uitvallen, bij een kleiner dossier lager. De teveel of te weinig betaalde bedragen zullen naderhand met u verrekend worden.

Uit het onderzoek blijkt of ons kantoor de zaak in behandeling kan nemen. Als de uitslag positief is dan zal onze advocaat letselschade de aansprakelijkheid van de arts of het ziekenhuis voor u verzorgen.De kosten voor de werkzaamheden van onze advocaten kunt u in het geval van erkende aansprakelijkheid worden verhaald op de tegenpartij. Dit geldt ook voor de kosten van het medisch haalbaarheidsonderzoek.

Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact met u op

Contact

Van der Zwan Advocaten
Adelheidstraat 76

2595 EE Den Haag

T. 070 – 789 00 90
E. info@zwanadvocaten.nl