Advocaat strafrecht voor ondernemers

Wordt u verdacht van het plegen van een strafbaar feit? En bent u op zoek naar een advocaat strafrecht voor ondernemers en bedrijven in Den Haag?

Wanneer u als ondernemer wordt verdacht van het plegen van een strafbaar feit, wordt u (eventueel na aanhouding) door de politie.  Wanneer het strafrechtelijk (voor)onderzoek is afgerond zult u mogelijk een dagvaarding ontvangen om voor de rechtbank (de politierechter of een meervoudige strafkamer) te verschijnen.

Tijdens de zitting zal de rechter u erop wijzen dat u niet verplicht bent te antwoorden op de vragen die worden gesteld. Vervolgens brengt de officier van justitie naar voren waarvan u verdacht wordt. Daarna wordt uw dossier doorgenomen en worden onder meer uw persoonlijke omstandigheden besproken. De officier geeft vervolgens aan wat hij van de zaak vindt en welke straf er volgens hem door de rechter opgelegd dient te worden. Daarna is uw advocaat aan het woord. Een strafrechtadvocaat zal vaak bepleiten dat u vrijgesproken dient te worden of dat u een andere dan wel kortere straf (zoals een voorwaardelijke straf) opgelegd dient te krijgen. Tot slot krijgt u van de rechter het laatste woord. Daarna is het aan de rechter om over de kwestie een oordeel te vellen. In geval u voor de politierechter terecht staat, zult u meteen na afloop van de zitting zijn beslissing horen. Wanneer uw zaak door de meervoudige strafkamer wordt behandeld, zult u een datum krijgen waarop de rechtbank een uitspraak over de kwestie zal doen. Wanneer u het niet eens bent met de beslissing van de rechter in eerste aanleg, kunt u binnen 14 dagen in hoger beroep bij het gerechtshof.

Een ondernemer en het strafrecht

Het ligt wellicht niet in de lijn der verwachtingen, maar als ondernemer kunt u ook te maken krijgen met het strafrecht. Zo kunt u als ondernemer te maken krijgen met het strafrecht omdat u wordt verdacht van het ontduiken van belasting, zorgfraude, faillissementsfraude pleegt of een ongebruikelijke transacties uitvoert. Maar het kan ook zijn dat u bijvoorbeeld als caféhouder teveel geluidsoverlast veroorzaakt, teveel CO2 uitstoot of u zich als winkelier niet aan de openingstijden houdt.

Van der Zwan Advocaten staat al jaren ondernemers bij op het gebied van het strafrecht. Van der Zwan Advocaten kan u niet alleen bijstaan wanneer u als ondernemer strafrechtelijk wordt vervolgd, maar kan u ook bijstaan om een strafrechtelijke vervolging te voorkomen.

Meer weten over strafrecht bij ondernemers? Hieronder treft u voorbeelden van strafrechtelijke kwesties aan waarmee wij u kunnen helpen:

Advocaat strafrecht voor ondernemers in Den Haag

Bent u betrokken in een strafzaak en heeft u problemen met justitie. Een advocaat met veel ervaring en verstand van het strafrecht voor bedrijven helpt u in strafprocedures. Van der Zwan is die advocaat strafrecht. Wij helpen u graag. Wij werken in heel Nederland. Benieuwd wat wij voor u kunnen doen? Vul dan hieronder het contactformulier in of mail uw probleem naar   info@zwanadvocaten.nl

Contactformulier

Contact

Van der Zwan Advocaten
Adelheidstraat 76

2595 EE Den Haag

T. 070 – 789 00 90
E. info@zwanadvocaten.nl