Advocaat Zakelijk Geschil

Als ondernemer kan u te maken krijgen met een veelheid aan verschillende geschillen. Geschillen die u kunnen afleiden van het drijven van uw onderneming. Of geschillen die zelfs het hart van uw onderneming treffen. Zwan Advocaten heeft geruime ervaring en kennis op het gebied van het adviseren en assisteren van ondernemers. Lees in dit artikel waar Zwan Advocaten onder andere mee te maken heeft gehad en gespecialiseerd in is.

B2B-verbintenissenrecht

Het verbintenissenrecht – ook wel contractenrecht genoemd – is een zeer omvangrijk rechtsgebied dat bepaalt welke verplichtingen partijen tegenover elkaar hebben. Een rechtsgebied waar ondernemers veelvuldig mee te maken zullen hebben.

Het gaat hier overigens niet alleen om verbintenissen die partijen zelf zijn aangegaan zoals bijvoorbeeld een verbintenis met een leverancier, een licentieovereenkomst of een franchiseovereenkomst. Daarnaast zijn algemene voorwaarden iets waar ondernemingen bijna dagelijks mee te maken hebben: zijn deze toepasselijk? En zijn de opgenomen bedingen wel geldig?.

Het verbintenissenrecht gaat naast bovenstaande verbintenissen ook om verbintenissen die uit de wet voortvloeien. Bijvoorbeeld de verplichting om iemand zijn schade te vergoeden bij een ongeval op de werkvloer, bij een schending van een zorgplicht of bij een aansprakelijkheid van een bestuurder.

Arbeidsrecht voor werkgevers

Als ondernemer en werkgever heeft u geregeld te maken met het arbeidsrecht.

U wenst bijvoorbeeld een werknemer te ontslaan (ontslagrecht). Of u verdenkt uw medewerker van fraude. Verder kan u een conflict hebben met een werknemer met betrekking tot de arbeidsovereenkomst of de arbeidsvoorwaarden.

Of gaat uw bedrijf door een moeilijke periode en weet u niet zeker of u uw medewerkers kunt blijven betalen? Ook kan het zijn dat uw bedrijf heeft een reorganisatie nodig heeft.

U kunt in onder meer al deze gevallen terecht bij Zwan Advocaten voor eerlijk advies, betrokkenheid en doortastendheid. Zwan Advocaten heeft geruime ervaring en kennis op het gebied van allerlei arbeidsrechtelijke kwesties.

Intellectueel Eigendom

Het intellectuele eigendom is een verzamelnaam voor alle rechten die gevestigd kunnen worden op uitvindingen, producten, (handels)namen, tekeningen, werken en merken. Intellectuele eigendomsrechten bepalen kortgezegd wat derden mogen doen met uw creatie of recht.

Zwan Advocaten kan u helpen om uw intellectueel eigendomsrecht adequaat te beschermen. Indien anderen zonder uw toestemming gebruik maken kan Zwan Advocaten voor u optreden via bijvoorbeeld een Kort Geding. Andersom kan Zwan Advocaten u ook bijstaan als u zelf wordt beticht van inbreuk. Lees hier meer over het intellectuele eigendom.

Privacy-recht

Bijna alle ondernemingen hebben er wel mee te maken: de verwerking en/of het gebruik van persoonsgegevens. Het gebruik van persoonsgegevens is onderworpen aan de strenge regels van de Algemene Verordening Gegevensbescherming – ook wel bekend als de AVG of de GDPR. Ondernemingen zijn verplicht de verwerkingen van persoonsgegevens in overeenstemming te brengen met de bepalingen uit de AVG.

Zwan Advocaten adviseert en assisteert ondernemingen onder andere bij het voldoen aan de verplichtingen uit de AVG, het opstellen van privacy statements, privacy verklaringen en voorwaarden en geeft advies en juridische bijstand bij datalekken, beveiligingsinbreuken en het inroepen van rechten op grond van de AVG.

Zwan Advocaten helpt uw onderneming de juridische knelpunten en risico’s van de verwerking van persoonsgegevens in kaart te brengen.

Advocaat Zakelijk Geschil Den Haag

Wij helpen u graag met het op de beste wijze oplossen van bovenstaande problemen. Als het kan buiten rechte bij het treffen van een minnelijke oplossing. Lukt dat niet dan schuwen wij de gerechtelijke weg niet om het voor u beste resultaat te behalen.

Benieuwd wat wij voor u kunnen doen? Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op via info@zwanadvocaten.nl . Uiteraard zijn we ook telefonisch bereikbaar op 070 – 789 00 90. Ook kunt u uw gegevens achterlaten en dan nemen wij contact met u op!

Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact met u op

Voor wie?

De advocaten van Zwan Advocaten staan zowel particulieren als (internationale) bedrijven bij en zijn werkzaam in heel Nederland.

Contact

Zwan Advocaten
Adelheidstraat 76

2595 EE Den Haag

T. 070 – 789 00 90
E. info@zwanadvocaten.nl