Advocaat faillissement

ADVOCAAT FAILLISSEMENTSRECHT

Faillissementsrecht 

Bent u op zoek naar een gespecialiseerd advocaat bij faillissementsaanvraag in Den Haag? Voor een advocaat faillissementsrecht bent u bij Van der Zwan Advocaten aan het goede adres. Onze advocaten zijn gespecialiseerd op het gebied van incasso, faillissement en procesrecht.  

Is uw faillissement aangevraagd? Dan kunnen de gevolgen groot zijn. Want wordt uw faillissement uitgesproken dan wordt door de  rechtbank een curator aangesteld en bent u als ondernemer alle zeggenschap over uw bedrijf kwijt. Voortaan beslist de curator dan alles.

En slaagt de curator er in om u als eigenaar of bestuurder met succes aan te spreken dan loopt u bovendien het risico om uit hoofde van bestuurdersaansprakelijkheid in privé aansprakelijk gesteld te worden voor de schulden van de onderneming. Dat kan verstrekkende gevolgen voor u en uw gezin hebben. Laat het daarom niet zover komen!

Voorwaarden voor faillissement

Wanneer u als bedrijf uw openstaande facturen niet betaalt dan kan het faillissement van uw onderneming worden aangevraagd.  u ontvangt dan een verzoekschrift dat binnen 3 weken door de Rechtbank Den Haag wordt behandeld op een mondelinge behandeling. De rechter kijkt dan summierlijk of u verkeert in de staat van opgehouden hebben te betalen. Vaak duurt zo’n zitting niet langer dan 5 minuten. Als u aangeeft de vordering met kosten en rente te willen betalen maar dat niet in één keer kan doen, kunt u de rechtbank om een aanhouding van maximaal 8 weken verzoeken.

Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA)

Op 1 januari 2021 is de Wet Homologatie Onderhands Akkoord ingevoerd als onderdeel van de Faillissementswet. Hierdoor kunt u als ondernemer een dreigend faillissement voorkomen en uw schulden saneren of door financiering uw onderneming herstructureren. Om een geslaagd beroep te kunnen doen op de WHOA moet u wel aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Advocaat faillissementsrecht in Den Haag nodig?

Heeft u advies nodig of wilt u bijgestaan worden in een procedure door Zwan Advocaten ? Neem dan – uiteraard geheel vrijblijvend – contact op. U kunt ons telefonisch bereiken op het nummer 070 – 789 00 90 of via info@zwanadvocaten.nl

Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact met u op

Voor wie?

Van der Zwan Advocaten staat ondernemers in het MKB bij waaronder ZZP ‘ ers, vennoten in een vof, verenigingen, stichtingen en coöperaties.

Contact

Zwan Advocaten
Adelheidstraat 76

2595 EE Den Haag

T. 070 – 789 00 90
E. info@zwanadvocaten.nl