Advocaat faillissement

Ondernemingsrecht

Bent u betrokken in een juridisch geschil ? Dat leidt onnodig af van uw core business, kost tijd en vaak veel geld. U wil dat dat probleem zo snel mogelijk opgelost wordt. Zwan Advocaten helpt u daarbij!

Aanvraag faillissement door advocaat in Den Haag

Een aanvraag tot faillissement wordt vaak vooral gebruikt als incassomiddel. De debiteur wil niet failliet gaan omdat dan door de  rechtbank een curator wordt aangesteld en de ondernemer alle zeggenschap over zijn bedrijf verliest. Voortaan beslist de curator alles.

Slaagt de curator er in om de eigenaar bestuurder met succes aan te spreken dan loopt de ondernemer bovendien het risico om in privé aansprakelijk gesteld te worden voor de schulden van de onderneming. Dat kan verstrekkende gevolgen voor de ondernemer en zijn gezin hebben. Daarom is een faillissementsaanvraag een zeer effectief incassomiddel.

Faillissementsaanvraag laten verzorgen door Zwan Advocaten?

Wanneer een bedrijf uw openstaande facturen niet betaalt kunnen wij het faillissement van de onderneming aanvragen. Wij stellen dan een verzoekschrift op dat binnen 3 weken door de Rechtbank wordt behandeld op een mondelinge behandeling. De rechter kijkt dan summierlijk of de debiteur verkeert in de staat van opgehouden hebben te betalen. Vaak duurt zo’n zitting niet langer dan 5 minuten. Als de debiteur aangeeft de vordering met kosten en rente te willen betalen maar dat niet in één keer kan doen, kunnen wij de rechtbank om een aanhouding van maximaal 8 weken verzoeken. Als de debiteur uiteindelijk betaalt dan kan het faillissementsverzoek worden ingetrokken en is Zwan Advocaten weer een tevreden klant rijker.

Advocaat faillissementsrecht in Den Haag nodig?

Heeft u advies nodig of wilt u bijgestaan worden in een procedure door Zwan Advocaten ? Neem dan – uiteraard geheel vrijblijvend – contact op. U kunt ons telefonisch bereiken op het nummer 070 – 789 00 90 of via info@zwanadvocaten.nl

Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact met u op

Voor wie?

De advocaten van Zwan Advocaten staan zowel particulieren als (internationale) bedrijven bij en zijn werkzaam in heel Nederland.

Contact

Zwan Advocaten
Adelheidstraat 76

2595 EE Den Haag

T. 070 – 789 00 90
E. info@zwanadvocaten.nl