Overheid

Advocaat voor claimen schade door fout van overheid

Heeft u schade opgelopen waar de overheid verantwoordelijk voor is? Denk bijvoorbeeld aan een val door een gat in de weg of uw bouwvergunning die onterecht geweigerd is. Misschien is er door de bouw van een overheidsgebouw schade ontstaan aan uw woning? Allemaal situaties waarin u schade lijdt en waarbij de overheid aansprakelijk gesteld kan worden.

Wat moet ik doen om de overheid aansprakelijk te stellen?

Schakel de hulp van een advocaat in. Een geschil met de overheid is niet fijn. Vaak loopt u tegen logge organisaties op die moeilijk bereikbaar zijn. U wordt vaak doorverwezen en uiteindelijk wordt uw schade afgewezen. Onze advocaten zullen er alles aan doen uw schade volledig vergoed te krijgen. Laat hieronder uw gegevens achter en u wordt binnen een dag teruggebeld.

Waarom Van der Zwan advocaten?

  • Optimaal resultaat
  • Efficiënte aanpak
  • Zo nodig beslag of procedure bij de rechtbank
  • Onafhankelijk
  • Geen rompslomp, wij regelen alles

Waar kan ik de overheid aansprakelijkheid voor stellen?

De overheid kan aansprakelijk gesteld worden voor geleden schade als gevolg van een onrechtmatige daad maar ook als sprake is van een rechtmatige daad. Van een onrechtmatige daad is sprake als de overheid niet handelt zoals in het maatschappelijk verkeer betaamt: de overheid handelt niet zoals het eigenlijk hoort te handelen.

Van een rechtmatige daad is sprake als de overheid handelt in het algemeen belang van alle burgers maar wanneer u daardoor toch schade lijdt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het aannemen van een bestemmingsplan waardoor er een hele drukke situatie bij uw woning ontstaat en uw woning daardoor minder waard wordt. In zo’n geval kunt u aanspraak maken op nadeelcompensatie. Bij het uitvoeren van al deze taken kan de overheid schade veroorzaken en daarvoor aansprakelijk zijn.

Wat is nadeelcompensatie?

Bij nadeelcompensatie ontvangt u wel een schadevergoeding maar is de overheid niet in het ongelijk gesteld. De overheid moet namelijk het ‘algemeen belang’ dienen. De overheid kan niet met ieder individueel belang rekening houden. Soms komt het dus voor dat u gewoon pech heeft en dat de overheid niets hoeft te doen of aan te passen. In het geval van schade kunt u echter wel in aanmerking komen voor nadeelcompensatie. Uw schade wordt dan alsnog vergoed.

Kan de overheid ook een onrechtmatige daad begaan?

Ja dat kan. De overheid kan net als ieder ander een onrechtmatige daad kan begaan door zich niet te gedragen zoals het hoort. Het aantonen van onrechtmatige daad door de overheid is echter niet eenvoudig en vereist specialistische kennis van het recht.

Advocaat Den Haag voor verhalen schade door fout van overheid

Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact met u op

Voor wie?

Zwan Advocaten staat particulieren en ondernemers, waaronder makelaars, beleggers, en woningbouwverenigingen bij.

Contact

Zwan Advocaten
Adelheidstraat 76

2595 EE Den Haag

T. 070 – 789 00 90
E. info@zwanadvocaten.nl