Geen gijzeling bij onmacht betalen verkeersboetes

25 februari 2014 - Gisteren bleek dat meer Kantonrechters hun zorgen uiten over de stijging van het aantal verzoeken tot gijzeling dat wordt ingediend door het CJIB. Bij dergelijke verzoeken gaat het bijvoorbeeld om mensen die een verkeersboete niet betalen. Het door de rechter honoreren van een gijzelingsverzoek houdt in dat de wanbetaler de cel in moet. Het doel hiervan is de wanbetaler ertoe te bewegen dat hij de verkeersboete betaalt. Een gevangenisstraf komt niet in de plaats van de boete. Dit betekent dus dat de verkeersboete verschuldigd blijft.

AddThis Social Bookmark Button

Lees meer: Geen gijzeling bij onmacht betalen verkeersboetes

Gijzelen vanwege niet voldoen van verkeersboetes

30 januari 2014 - Advocaat Ron van der Beek stond gisteren en vandaag in het Algemeen Dagblad omdat steeds meer 'gewone mensen' worden gegijzeld omdat zij een boete van het CJIB niet kunnen betalen. Daarnaast was advocaat Van der Beek te zien Hart van Nederland. in Mag dit zomaar? En kunt u bezwaar maken tegen het verzoek van het Openbaar Ministerie aan de Kantonrechter om een machtiging tot gijzeling te verstrekken?

AddThis Social Bookmark Button

Lees meer: Gijzelen vanwege niet voldoen van verkeersboetes

Had de strafeis in de zaak van Donnie Rog echt niet hoger gekund?

1 augustus 2013 - In de afgelopen weken hebben zich in de media verschillende deskundigen uitgelaten over de strafeis in de zaak Donnie Rog. Deze zou maximaal zijn. Van der Zwan Advocaten stelt dit aan de hand van een andere recente zaak ter discussie.

AddThis Social Bookmark Button

Lees meer: Had de strafeis in de zaak van Donnie Rog echt niet hoger gekund?

De zaak Badr Hari: zal de straf lager uitvallen wegens vormverzuimen?

11 oktober 2013 - Gisteren is de zaak van kickboxer Badr Hari begonnen in de rechtbank Amsterdam. Er wordt veel gespeculeerd over een mogelijke uitkomst. Zo voorspelde misdaadjournalist John van den Heuvel in het Algemeen Dagblad een jarenlange gevangenisstraf. Hij heeft het over een sterke zaak voor het Openbaar Ministerie. Klopt dit wel? Naar mijn mening zijn er in deze kwestie nog vele vraagtekens.

AddThis Social Bookmark Button

Lees meer: De zaak Badr Hari: zal de straf lager uitvallen wegens vormverzuimen?

Moet u voorkomen bij de politierechter?

Bent u aangehouden? Wordt u verdacht van het plegen van een strafbaar feit en heeft u een dagvaarding van de Officier van Justitie ontvangen waarin staat dat u bij de politierechter moet voorkomen? In dat geval wilt u direct advies krijgen over uw situatie en u daarnaast laten bijstaan door een strafrecht advocaat. Bij Van der Zwan advocaten bent u aan het juiste adres! Neem direct vrijblijvend contact op met een van onze advocaten en hij of zij zal u meteen adviseren over uw situatie en u daarnaast uitnodigen voor een gratis gesprek op ons kantoor.

AddThis Social Bookmark Button

Lees meer: Moet u voorkomen bij de politierechter?

Dient het openbaar maken van de camerabeelden te leiden tot strafverlaging?

Vandaag deed de rechtbank uitspraak in de kwestie van de “Kopschoppers” van Eindhoven. De in het openbaar gebrachte beelden van 4 januari 2013 veroorzaakten veel maatschappelijke onrust. Met dank aan de beelden werden de daders gevonden en kon Justitie de verdachten vervolgen. Het in openbaarheid brengen van de beelden was voor de rechtbank evenwel reden tot het opleggen van een lagere straf.

AddThis Social Bookmark Button

Lees meer: Dient het openbaar maken van de camerabeelden te leiden tot strafverlaging?

De zaak Nieuwenhuizen, de dood van een grensrechter

29 mei 2013 - Vandaag begint in de rechtbank Lelystad de zitting in de zaak Nieuwenhuizen. De afgelopen maanden verschenen er met enige regelmaat in verschillende media berichten over de vervolging. In de komende dagen zullen wij weten welke keuzes er door het Openbaar Ministerie zijn gemaakt en hoe de verdediging hierop reageert. Hoewel het dossier niet duidelijk is, kan er op grond van uitlatingen in de media al voorzichtig worden ingeschat hoe (een deel van) de zaak zal verlopen.

AddThis Social Bookmark Button

Lees meer: De zaak Nieuwenhuizen, de dood van een grensrechter

Subcategorieën

Juridisch probleem? Bel ons op 070 789 00 90 of neem contact met ons op!