Inwerkingtreding Transgenderwet

2 juli 2014 - Met ingang van 1 juli 2014 is de nieuwe transgenderwet in werking getreden. Deze wet maakt het voor transgenders gemakkelijker om het geslacht in de geboorteakte (en dus ook andere officiële papieren) te wijzigen.

AddThis Social Bookmark Button

Lees meer: Inwerkingtreding Transgenderwet

Uithuisplaatsing (UHP)

Eén van de ergste dingen die je als ouder kunt overkomen is een uithuisplaatsing van uw kind. Maar wat gebeurt er nu precies bij een uithuisplaatsing, wanneer wordt een machtiging tot uithuisplaatsing verleend en wat kunt u hiertegen doen?

AddThis Social Bookmark Button

Lees meer: Uithuisplaatsing (UHP)

Voortbestaan van de gemeenschap van goederen

5 november 2013 - Op dit moment is het zo dat wanneer mensen gaan trouwen (en zij geen huwelijkse voorwaarden bij de notaris laten opmaken) zij automatisch in gemeenschap van goederen trouwen. Dit zorgt ervoor dat alle persoonlijke schulden, schenkingen, eigen geld, goederen e.d. die iemand op dat moment heeft vanaf het moment van huwen van partijen gezamenlijk wordt. Dit kan tot veel onrechtvaardige situaties leiden. De VVD, PvdA en D66 willen daarom wijzigingen doorvoeren in het huidige huwelijksvermogensrecht en hebben daarvoor een initiatiefwetsvoorstel ingediend.

AddThis Social Bookmark Button

Lees meer: Voortbestaan van de gemeenschap van goederen

Wat de doen met de gezamenlijke koopwoning na echtscheiding/beëindiging relatie?

22 januari 2014 - Een hoop mensen hebben er zelf mee te maken of kennen wel  iemand in zijn/haar vriendengroep of familie van wie de relatie beëindigd is. Hoewel dit over het algemeen al een lastige periode is waarin veel beslissingen genomen moeten worden komen er voor de mensen die een koopwoning hebben nog extra problemen/moeilijkheden bij kijken. Kan één van beide partijen de woning alleen overnemen, moet de woning in de verkoop, wat doen we met de restschuld en ga zo maar door? Hieronder zullen een aantal praktische tips en oplossingen worden gegeven om er in eerste instantie samen uit te kunnen komen.

AddThis Social Bookmark Button

Lees meer: Wat de doen met de gezamenlijke koopwoning na echtscheiding/beëindiging relatie?

Ondertoezichtstelling

Wanneer de Raad voor de Kinderbescherming het idee heeft dat er bij u in het gezin ernstige (opvoed)problemen voorkomen en de kinderen in gevaar zijn en/of niet de zorg krijgen die zij nodig hebben kan de Raad bij de rechter een verzoek indienen tot het ondertoezicht stellen van uw kinderen.

AddThis Social Bookmark Button

Lees meer: Ondertoezichtstelling

Indexering alimentatie 2014

22 november 2013 - Ieder jaar worden de alimentatiebedragen door de overheid wettelijk aangepast. Eén en ander betekent dat de vastgestelde hoogte van de alimentatie ieder jaar op 1 januari kan worden verhoogd. Veel mensen zijn hier echter niet van de op de hoogte waardoor zij jaarlijks geld laten liggen. Hoe werkt deze indexering nu eigenlijk?

AddThis Social Bookmark Button

Lees meer: Indexering alimentatie 2014

Beëindiging geregistreerd partnerschap

Julia en Ronald zijn in 2010 een geregistreerd partnerschap aangegaan. Door omstandigheden hebben Julia en Ronald besloten om uit elkaar te gaan. Zij willen dan ook graag het geregistreerd partnerschap beëindigen. Wat moeten Julia en Ronald nu doen?

AddThis Social Bookmark Button

Lees meer: Beëindiging geregistreerd partnerschap

Juridisch probleem? Bel ons op 070 789 00 90 of neem contact met ons op!