Beslaglegging: hoe en wanneer?

Beslaglegging is een term die vaak voorbij komt in juridische geschillen en brieven van deurwaarders. Maar wanneer mag iemand nu eigenlijk beslagleggen en hoe gaat dit in zijn werk? In dit artikel zal ik kort op de bovenstaande vragen ingaan.

Lees meer: Beslaglegging: hoe en wanneer?

Snel incasseren van vordering: Het incasso kort geding

Een schuldeiser van een vordering is voor het verkrijgen van een vonnis niet altijd aangewezen op de standaard gerechtelijke procedure en de daarmee samenhangende lange termijnen, wisseling van schriftelijke stukken, het aanhouden van de zaak e.d. te volgen. In bepaalde arrondissementen zijn namelijk de zogenaamde incasso kort geding in het leven geroepen.

Lees meer: Snel incasseren van vordering: Het incasso kort geding

Deurwaarders kleden schuldenaren financieel uit

Honderdduizenden Nederlanders hebben mogelijk jarenlang te veel rente betaald aan deurwaarders. Deurwaarderskantoren zouden een verkeerde rekenmethode hebben gehanteerd en lieten daardoor schuldenaren fors meer betalen dan zij waren verschuldigd. Het gaat vermoedelijk om miljoenen euro’s.

Lees meer: Deurwaarders kleden schuldenaren financieel uit

De Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen

In tijden van crisis kunnen mensen vaak minder voldoen aan hun betalingsverplichtingen. Er zijn verschillende manieren waarop te buitensporige schulden kunnen worden aangepakt. Eén van de mogelijkheden is dat de burger gebruik maakt van de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen, ook wel WSNP genoemd. Om tot de WSNP te kunnen toetreden is van belang dat de burger zich enkele vragen stelt.

Lees meer: De Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen

Pas op voor misleidende facturen!

Onlangs kregen wij een ‘factuur’ van het bedrijf ‘OBC Solutions’ betreffende de levering van software. Telefonische navraag leerde dat dit geen factuur betrof, maar een ‘aanbieding’. Een duidelijk geval van acquisitiefraude, waarbij het bedrijf in kwestie aan de ene kant rekent op de nonchalance van de afdeling crediteuren, terwijl aan de andere kant ook aan de oplettende administrateur verdiend wordt wanneer die gebruik maakt van de mogelijkheid om tegen 30 cent per minuut inlichtingen in te winnen over de spookfactuur.

Lees meer: Pas op voor misleidende facturen!

Hoe kan ik mijn vorderingen incasseren?

Indien u als particulier iets te vorderen heeft dan heeft u verschillende mogelijkheden om uw vordering te incasseren. U zou een incassobureau kunnen inschakelen of een deurwaarder. De incassomarkt is namelijk grotendeels in handen van incassobureaus of deurwaarders. In veel gevallen is het verstandiger om een incasso-advocaat in handen te nemen. Daar ons kantoor vele jaren ervaring heeft op het gebied van het incasseren van vorderingen belicht mr. P.L.G. (Jeremy) Rens in dit artikel kort wat de voordelen zijn voor het inschakelen van een incasso-advocaat.

Lees meer: Hoe kan ik mijn vorderingen incasseren?

Tips om op tijd uw geld binnen te krijgen

Het opzetten van een actief debiteurenbeheer verbetert niet alleen de cash flow van uw organisatie, maar zorgt tevens voor een professionale uitstraling. Hieronder treft u enkele tips.

Lees meer: Tips om op tijd uw geld binnen te krijgen