Mag de huisarts kindermishandeling melden?

3 oktober 2014 - Deze week meldde het NOS journaal dat maar een laag percentage van de meldingen van kindermishandeling van huisartsen afkomstig is. Een van de redenen die de huisartsen in het nieuwsbulletin aangaven, is dat ze bang zijn voor het schenden van hun beroepsgeheim. Hoe zit dat nu eigenlijk met melden en het beroepsgeheim?

Lees meer: Mag de huisarts kindermishandeling melden?

In Hoger Beroep gaan

Is de uitkomst van uw procedure bij de rechtbank niet bevredigend? In de meeste gevallen heeft u dan de mogelijkheid om in hoger beroep te gaan. Maar is hoger beroep kansrijk en wat zijn de risico’s? Mr. Victor Dekker is gespecialiseerd in hoger beroepszaken en kan als geen ander beoordelen of hoger beroep in uw geval zinvol is.

Lees meer: In Hoger Beroep gaan

Vrije advocaatkeuze bij rechtsbijstandverzekeraars nu ook in Kantonzaken!

7 november 2013 - Het Europese Hof van Justitie heeft vandaag bepaald dat rechtsbijstandverzekeraars hun verzekerden een vrije advocaatkeuze moeten bieden. Tot nu toe werd altijd aangenomen dat rechtsbijstandverzekeraars zelf konden bepalen wanneer een externe advocaat ingeschakeld zou kunnen worden. In veel voorwaarden staat dan ook dat de kosten voor een externe rechtsbijstandsverlener 'slechts vergoed worden indien de verzekeraar van mening is dat de behandeling van de zaak aan een externe rechtshulpverlener moet worden uitbesteed'. Hier lijkt nu een streep door te komen.

Lees meer: Vrije advocaatkeuze bij rechtsbijstandverzekeraars nu ook in Kantonzaken!

Rechtsbijstandverzekering - vrije keuze van een advocaat

Iedereen met een rechtsbijstandverzekering heeft recht op vrije keuze van een advocaat. Hierbij gaat het om alle procedures, dus ook voor de procedures waar procesvertegenwoordiging niet verplicht is. Heeft u een juridisch conflict en wilt u zich laten bijstaan door een gespecialiseerde advocaat? Van der Zwan advocaten staat u graag bij!

Lees meer: Rechtsbijstandverzekering - vrije keuze van een advocaat

Cliënt dupe van bezuinigingen gefinancierde rechtsbijstand? Niet bij Van der Zwan Advocaten!

7 november 2013 - Komende maandag zullen ongeveer 150 (strafrecht)advocaten staken tegen de bezuinigingsplannen op de gefinancierde rechtsbijstand van staatssecretaris Fred Teeven van Justitie. Deze ‘ludieke protestactie’ wordt ingezet vanwege de plannen van Teeven om 85 miljoen euro te bezuinigen op de gesubsidieerde rechtsbijstand. Hierdoor dient een rechtszoekende vanaf 1 oktober 2013 een hogere eigen bijdrage te betalen. Van der Zwan Advocaten protesteert op haar eigen ludieke wijze. Tot het einde van dit jaar betaalt u bij ons kantoor de eigen bijdrage die gold vóór de ingezette bezuinigingen!

Lees meer: Cliënt dupe van bezuinigingen gefinancierde rechtsbijstand? Niet bij Van der Zwan Advocaten!

Richard van der Zwan in Hart van Nederland

19 februari 2014 - Tijdens een uitzending van Hart van Nederland van dinsdag 18 februari jl. gaf Richard van der Zwan een interview naar aanleiding van het executie kort geding dat gegen de gemeente Den Haag was aangespannen om de dreigende sloop van Lunchroom Otten op de Haagse Markt te voorkomen.

 

Richard HvN

bron: http://www.hartvannederland.nl/

Kom ik in aanmerking voor een pro deo advocaat?

Niet iedereen kan een advocaat betalen. Toch hoeft dit niet te betekenen dat u geen goede advocaat in de arm kunt nemen. Van der Zwan Advocaten werkt namelijk ook op basis van pro deo. Wat houdt dit precies in?

Lees meer: Kom ik in aanmerking voor een pro deo advocaat?