Strafrecht

Raadpleeg een advocaat!

Wanneer u te maken krijgt met het strafrecht is het van essentieel belang om een goede en op dit rechtsgebied ervaren advocaat in te schakelen. Onze ervaren strafrechtadvocaten staan u bij in alle stadia van het strafproces. Ook wanneer u slachtoffer bent en vervolging wil instellen en u uw schade wilt verhalen op de dader(s).

Het is altijd verstandig een advocaat te raadplegen, of u nu een verdachte bent of een benadeelde partij. Onze strafrechtadvocaten weten wat uw rechten zijn en kan u advies geven over de beste procesrechtelijke tactiek. 

Heeft u met strafrecht te maken?

In het strafrecht worden niet alleen zware criminelen vervolgd, ook de normale burger kan in aanraking komen met het strafrecht. Verkeersovertredingen, zoals rijden onder invloed of het veroorzaken van een ongeluk, kunnen bijvoorbeeld verregaande consequenties hebben. De bestuurder van de auto heeft dan meestal geen kwaad in de zin, maar moet in bepaalde situaties toch voor de rechter verschijnen.

Info over opsporing en vervolging

Het hoofddoel in het strafrecht is het van overheidswege bestraffen van bepaalde gedragingen. Dit valt uiteen in opsporing en vervolging. Voor beide onderdelen bestaan bepaalde regels die in de wet en jurisprudentie verankerd zijn. Zo mag bijvoorbeeld de politie bij de opsporing de verdachte niet verhoren zonder eerst een advocaat aan te bieden. Wordt de daadwerkelijke vervolging ingezet, dan is Justitie verplicht om tijdig over te gaan tot het dagvaarden van de verdachte.

 •  Geweldsdelict? Wij staan u als slachtoffer graag bij!
  Bij geweldsdelicten staat ons team uitsluitend het slachtoffer bij. Integriteit speelt bij deze beslissing een grote rol. Zo adviseren wij bijvoorbeeld de benadeelde partij om de rechter een verzoek te doen voor het spreekrecht of voor een vergoeding van de door hem geleden schade.
 • Economisch strafrecht
  Ons kantoor behandelt ook zaken op het gebied van economisch strafrecht. Hiermee bedoelen we de delicten die in de Wet op de Economische Delicten (WED) zijn opgenomen. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan overtredingen van de warenwetgeving en handelsembargo’s.
 •  Financieel strafrecht
  Bij financieel strafrecht draait alles om geld: delicten als lidmaatschap van een criminele organisatie, valsheid in geschrifte of witwassen. U begrijpt vast waarom het in vakjargon ook wel “business crime” genoemd wordt. U kunt onze advocaten ook voor deze zaken inschakelen.

Bekijk onze mogelijkheden

Plan nu uw kennismakingsgesprek

Bekijk actualiteiten op onze blog

 • Aanvaarden of verwerpen van nalatenschap


  Eén van jouw dierbaren komt te overlijden en jij behoort tot de kring van erfgenamen. Wat zijn...

  Lees verder
 • Van der Zwan Studentstage 2

  Studentstage Van der Zwan Advocaten


  Studeer je rechten en ben je aan het eind van je Bachelorfase of volg je een Master? En ben je...

  Lees verder
 • SONY DSC

  Laat u bijstaan tijdens een comparitie van partijen


  U bent uitgenodigd om te verschijnen voor een comparitie van partijen, oftewel uw zaak wordt...

  Lees verder