Huurrecht

Van der Zwan Advocaten is gespecialiseerd in het voorkomen en oplossen van conflicten die betrekking hebben op de huur en verhuur van woonruimte. Zo stellen wij huurcontracten op of kunnen wij deze voor u beoordelen. Naast de afspraken in de huurovereenkomst, gelden er ook allerlei wettelijke regels. Laat u daarom adviseren door een ervaren advocaat.

Voor de huurder

  • Weigert uw verhuurder de gebreken in uw huurwoning te herstellen?
  • Vraagt uw verhuurder onredelijke hoge servicekosten?
  • Dreigt uw verhuurder de huurovereenkomst zonder redenen voortijdig te beëindigen?

Hoewel u als huurder veelal door de wet wordt beschermd, kunt u in vervelende situaties terecht komen met uw verhuurder. De verhuurder kan bijvoorbeeld onverwachts de huurprijs verhogen of het contract beëindigen. Ook kan het onderhoud van de woonruimte reden tot discussie zijn. Wat zijn op dat moment uw rechten?

In onze praktijk komen wij een aantal vraagstukken regelmatig tegen, waaronder vragen over (verhoging van) de huurprijs, het beëindigen van de huurovereenkomst, onderhoud en huurbescherming. Onze advocaten staan u graag bij in deze kwesties.

Voor de verhuurder

  • Verzuimt uw huurder om de huurpenningen tijdig te voldoen?
  • Gedraagt uw huurder zich niet zoals u van een goed huurder zou mogen verwachten?
  • Wilt u de huurovereenkomst zo spoedig mogelijk beëindigen en de woning ontruimen?

Ook als verhuurder kunt u een conflict hebben met uw huurder. De huurder wordt in veel gevallen beschermd door de wet. Maar wat als de huurder bijvoorbeeld een huurachterstand heeft opgebouwd of overlast verzorgd? Probeer in eerste instantie met uw huurder in gesprek te gaan. Mocht dat de situatie niet veranderen, kunt u een advocaat inschakelen.

Wij werken onder het motto “voorkomen is beter dan genezen”. Schakel bijvoorbeeld voordat u uw woonruimte gaat verhuren een advocaat in om de huurovereenkomst op te stellen of te beoordelen. Dit kan u in een later stadium veel geld en onaangename verassingen schelen.

Lees hier meer nieuws en artikelen over huurrecht.

← Terug naar rechtsgebieden