Huurrecht

Van der Zwan Advocaten is gespecialiseerd in het voorkomen en oplossen van conflicten die betrekking hebben op de huur en verhuur van woonruimte. Zo stellen wij huurcontracten op of kunnen wij deze voor u beoordelen. Naast de afspraken in de huurovereenkomst, gelden er ook allerlei wettelijke regels. Laat u daarom adviseren door een ervaren advocaat.

Voor de huurder:

Bij een huurder kunnen de volgende kwesties zich voordoen:

  • uw verhuurder weigert de gebreken in uw huurwoning te herstellen;
  • uw verhuurder vraagt onredelijke hoge servicekosten;
  • uw verhuurder dreigt de huurovereenkomst zonder redenen voortijdig te beëindigen.

Hoewel u als huurder veelal door de wet wordt beschermd, kunt u in vervelende situaties terecht komen met uw verhuurder. De verhuurder kan bijvoorbeeld onverwachts de huurprijs verhogen of het contract beëindigen. Ook kan het onderhoud van de woonruimte reden tot discussie zijn. Wat zijn op dat moment uw rechten? In onze praktijk komen wij deze vraagstukken regelmatig tegen, waaronder vragen over (verhoging van) de huurprijs, het beëindigen van de huurovereenkomst, onderhoud en huurbescherming. Onze advocaten kunnen u dus optimaal bijstaan bij deze kwesties.

Voor de verhuurder

Als verhuurder kunt u tegen verscheidende problemen aanlopen, bijvoorbeeld:

  • uw huurder betaalt de huur niet;
  • uw huurder gedraagt zich niet zoals u van een goed huurder zou mogen verwachten;
  • u wilt de huurovereenkomst zo spoedig mogelijk beëindigen en de woning ontruimen.

Wij werken onder het motto “voorkomen is beter dan genezen”. Schakel bijvoorbeeld voordat u uw woonruimte gaat verhuren een advocaat in om de huurovereenkomst op te stellen of te beoordelen. Dit kan u in een later stadium veel geld en onaangename verassingen schelen. Loopt u nu tegen problemen op (of voorziet u dat u tegen problemen met  uw huurder gaat oplopen)? Neem vrijblijvend contact met ons op zodat wij u optimaal kunnen adviseren.

Lees hier meer nieuws en artikelen over huurrecht.

← Terug naar rechtsgebieden