Aansprakelijkheid

Bent u slachtoffer van een verkeersongeval, of heeft u schade geleden op uw werk? Dan krijgt u te maken met het aansprakelijkheidsrecht. Een gespecialiseerde aansprakelijkheidsrecht advocaat van Van der Zwan Advocaten kan u in zo’n geval bijstaan.

Iemand aansprakelijk stellen

Een voorwaarde voor het kunnen verhalen van de schade op een ander is dat die ander volgens de wet aansprakelijk te stellen is. De aansprakelijkheid kan berusten op schuld van de aansprakelijke, maar de aansprakelijkheid kan ook voortvloeien uit de hoedanigheid van de aansprakelijke (bijvoorbeeld het zijn van werkgever). Verder moet een causaal verband tussen de schadeveroorzakende gebeurtenis en de schade aangetoond worden. Indien u eigen schuld aan het ongeval valt toe te rekenen kan dit de schadevergoedingsplicht verminderen.

Hieronder treft u voorbeelden aan van soorten aansprakelijkheid waarmee wij u kunnen helpen:

Aansprakelijk gesteld?

Bent u aansprakelijk gesteld en bent u het hier niet mee eens? Kijk dan snel op een van de volgende pagina’s:

Ondernemers

Aangezien ons kantoor zich ook op ondernemers richt, beschikken wij over die expertise met betrekking tot de aansprakelijkheden waarmee u als ondernemer, (statutair) bestuurder en werkgever te maken kunt krijgen: bestuurdersaansprakelijkheid, werkgeversaansprakelijkheid of bijvoorbeeld contractbreuk.

Wij kunnen u ook bijstaan indien uw bedrijf aansprakelijk wordt gesteld en door de andere partij wordt gedagvaard. Heeft u een dagvaarding ontvangen? Neem direct contact met ons kantoor zodat wij de juridische mogelijkheden kunnen bespreken.

 

Bekijk onze mogelijkheden

Plan nu uw kennismakingsgesprek

Bekijk actualiteiten op onze blog

 • Letsel door hondenbeet?


  Bent u gebeten door een hond of een ander dier? En heeft u hierdoor verwondingen of letsel...

  Lees verder
 • Ziekte bij de werknemer


  U heeft een arbeidsovereenkomst en u heeft zich bij uw werkgever ziek gemeld. Uw werkgever geeft...

  Lees verder
 • Is de vordering op uw verzekeraar verjaard?


  U heeft schade geleden en uw verzekeraar heeft bevestigd tot uitkering over te zullen gaan. Tot op...

  Lees verder